Preselili djelatnost

Kradljivci u Brodu 'operiraju' na gradskom kupalištu 'Poloj'

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
poloj (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
poloj (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
poloj (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
poloj (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
poloj (1)
29.07.2013.
u 21:14
Pravo osvježenje od današnjeg "paklenog" dana brojni građani potražili su na kupalištu Sportsko-rekreacijskog centra "Poloj" i pješćanoj plaži na Savi.
Pogledaj originalni članak

Toplinski val \"pržio\" je danas i Slavonski Brod. U sedamnaest sati temperatura zraka po podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda dostegla je maksimalnih 39 stupnjeva celzijusa u hladu, a na otvorenom se dizala zasigurno preko 40, pa i puno više. Brođani su najavljeni toplinski val koji je u ovo doba godine prilično normalna stvar, shvatili ozbiljno.

Terase kafića i gradske ulice bili su gotovo pusti, osobito poslije podne jer su mnogi željeli pronaći hladovinu i maknuti se sa žestokog sunca. Pravo osvježenje od današnjeg \"paklenog\" dana brojni građani potražili su na kupalištu Sportsko-rekreacijskog centra \"Poloj\" i pješćanoj plaži na Savi. Tu je uistinu bilo mnogo ugodnije, ali to saznanje zadnjih dana uvelike koriste i kradljivci koji su čini se svoju \"djelatnost\" za vrućih ljetnih dana preselili u hladovinu ispod topola i plažu na Poloju. O tome svjedoče i zadnji događaji koje je policija ne sreću brzo otkrila i riješila, a počinitelje kaznila. Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici u subotu osumnjičili 18-godišnjakinju, da je u petak 26.srpnja u vremenu od 16 do 16.30 sati upravo sa plaže na kupalištu Poloj otuđila torbicu od 59-godišnje sugrađanke. Policija je uspjela pronaći veći dio otuđenih predmeta, torbicu, novčanik, ključeve, kreditne kartice, zdravstvenu iskaznicu i naočale, te ih vratila vlasnici. Protiv 18-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Novi slučaj krađe dogodio se u subotu oko 16 sati, a u Policijsku postaju Slavonski Brod pristigla je prijava kako je u 15.20 sati na kupalištu Poloj otuđen novac, koji je vlasnik ostavio ispod ručnika. U prijavi stoji da je 57-godišnjak uočio mlađu žensku osobu koja mu je ukrala nekoliko desetaka kuna. Ubrzo je policija kod djevojčice pronašla ukradeni novac i vratila ga oštećenom, pri čemu su ga upoznali sa njegovim pravom pokretanja privatne tužbe sukladno odredbama Kaznenog zakona. Krađe su česta pojava na mjestima gdje boravi puno ljudi, pa su kradljivcima upravo plaže idealno mjesto za lopovluk. Policija stoga upozorava Brođane da prilikom odlaska na kupanje sa sobom ne nose veće količine novca, kreditne kartice, vrijednije stvari, satove, mobitele, laptope ili slično, te da torbice i novčanike ne ostavljaju ispod ručnika ili na vidljivim, a ne čuvanim mjestima. Kako ne bi postali žrtvom krađe policija preporučuje građanima da neophodne stvari koje nose na kupališta nikada ne ostavljaju bez nadzora ili da ih ostave na čuvanju barem jednoj osobi iz grupe.

>> Ovaj je grad jučer srušio europske rekorde u vrućini

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.