Malo novooboljelih

Kozlevac: Trend je dobar, u Istri postupno planiramo i pojedine manifestacije

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Dino Kozlevac
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Dino Kozlevac
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Dino Kozlevac
18.05.2021.
u 10:36
Dogovoreno je da će se Sa(n)jam knjige održati početkom lipnja, da će Vinistra biti sredinom lipnja, u srpnju i Pulski filmski festival, a kako stvari stoje, održat će se i ATP teniski turnir u Umagu.
Pogledaj originalni članak

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je u utorak da je epidemiološka situacija takva da će se u Istri uskoro moći planirati i pojedine manifestacije, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

"Trend je dobar, epidemiološka situacija u Istri je takva da će se se uskoro moći planirati i pojedine manifestacije, naravno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera",  istaknuo je Kozlevac.

Rekao je i da su svaki dan u komunikaciji s organizatorima raznih manifestacija. Tako je, kaže Kozlevac, dogovoreno da će se Sa(n)jam knjige održati početkom lipnja, da će Vinistra biti sredinom lipnja, u srpnju i Pulski filmski festival, a kako stvari stoje, održat će se i ATP teniski turnir u Umagu. Međutim, dodao je, kakav će biti epidemiološki okvir, to će se još vidjeti i definirati.

U Istri je u utorak potvrđeno troje novozaraženih u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 557 uzoraka briseva na COVID-19, dok su u pulskoj bolnici umrle dvije osobe pozitivne na COVID-19, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite. U međuvremenu, od jučer se oporavilo osam osoba, dok je u mjerama samoizolacije 1567 osoba. U pulskoj Općoj bolnici na Odjelu za infektologiju na liječenju su 53 osobe, od toga je šest osoba u respiracijskom centru. Nažalost, u protekla 24 sata u bolnici su umrle dvije COVID-19 pozitivne osobe, 1931. i 1935. godište, s pridruženim kroničnim bolestima.

Video – Protivnici maski i mjera prosvjedovali diljem Hrvatske: Oni koji su ovo zakuhali bit će osuđeni

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
11:01 18.05.2021.

Kozlevac: Trend je dobar, u Istri postupno planiramo i pojedine manifestacije u potporu balkanskom koronavirus turizmu.

EB
EBERT
13:19 18.05.2021.

Trend je dobar. Samo vasi najblizi Turisti iz Austrije moraju u Karantenu 14 dana kad se vrate doma.Toliko ste dobri . Jos uvijek rizicna zemlja.