Prijevoz

Kostanjevac: Tražit ću izravan ugovor s AP-om!

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Kostanjevac: Tražit ću izravan ugovor s AP-om!
25.08.2011.
u 10:26
- Neću dopustiti da županijski vijećnici odlučuju o novcu moje općine! - kaže načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac
Pogledaj originalni članak

Nakon što je župan Predrag Štromar objavio da više neće biti besplatnog prijevoza za srednjoškolce, nego da će ga sa 300 kuna morati sufinancirati roditelji, reagirao je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac. Kaže kako opet dolazi do izražaja županova bahatost i nekorektnost, po čemu su on, kao i njegova stranka HNS, vrlo poznati

- Ne znam kako će sad reagirati roditelji i župan će im morati objasniti zašto se odustaje od projekta. Mi smo već ranije upozoravali kamo nas to vodi, da nećemo moći podnijeti sav taj teret i JPP-a i besplatnog prijevoza. Čačićev avanturizam doveo nas je u glib, ali se sve radilo da on postane premijer. Svi koji smo digli svoj glas protiv takvog modela bili smo optuživani da smo protiv mladih i obrazovanja. Sada krive državu i sada nitko nije kooperativan - ogorčen je Kostanjevac.

Ističe kako im županija opet nudi model "uzmi ili ostavi", a ljuti ga i što nitko od predstavnika općina ili gradova nije sudjelovao u pregovorima s prijevoznikom Autobusnim prometom Varaždin.

- Što se to skrivalo i od koga? - pita Kostanjevac. Kaže i kako je Štromar dobio izbore na temelju besplatnog prijevoza, a nakon samo tri godine obmanuo je roditelje, koji su ionako prijevoz sufinancirali sa 100 kuna mjesečno, kao i općine i gradovi sa 50 posto.

- Moja općina i dalje će sufinancirati prijevoz srednjoškolaca sa 50 posto novca, makar morali zaustaviti neke druge aktivnosti, što tražim i od županije. Tražit ću i inzistirati na izravnom ugovoru s AP-om i neću dopustiti da županijski vijećnici odlučuju o novcu moje općine! Mogu samo odlučivati na što što će trošiti novac iz županijskog proračuna. Opet nam se želi naturiti nešto što nema nikakvog zakonskog uporišta i što nije u nadležnosti županije! Dosad su im bila puna usta mladih i obrazovanja, a sad se sve zaboravilo - kazao je Kostanjevac.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.