Ravnopravne države

Kosovski premijer Thaci pozvao Tadića na razgovore o suradnji

Foto: Reuters
Kosovski premijer Thaci pozvao Tadića na razgovore o suradnji
26.07.2010.
u 11:39
Pozivam Beograd na suradnju dviju ravnopravnih država. Na to smo spremni, ali ne i na dijalog kakav zamišlja Beograd... Ne želimo sa Srbijom pregovarati o našim unutrašnjopolitičkim pitanjima – poručio je Thaci.
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD - Premijer Kosova Hashim Thaci pozvao je srbijanskog predsjednika Borisa Tadića na razgovore o "međudržavnoj suradnji" i izrazio uvjerenje da će nakon savjetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde sve države EU priznati neovisnost Kosova, javlja agencija Tanjug pozivajući se na bečki dnevnik Presse kojemu je kosovski premijer dao intervju.

– Pozivam Beograd na suradnju dviju ravnopravnih država. Na to smo spremni, ali ne i na dijalog kakav zamišlja Beograd... Ne želimo sa Srbijom pregovarati o našim unutrašnjopolitičkim pitanjima – poručio je Thaci dodajući da je "jasnim mišljenjem MSP otvoreno novo poglavlje za Kosovo i cijelu regiju".

– Očekujemo sada seriju novih priznanja. Očekujem da će EU jedinstveno reagirati i da će pet država Unije, koje nisu priznale Kosovo, sada priznati našu neovisnost, jer više ne postoji ni jedan razlog za oklijevanje – zaključio je Thaci.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 36

AC
<acide>
19:25 26.07.2010.

dajbabaglavu, za*ebo si se scenderbeg nije konjak nego najobičniji brendi, konjak je visoko kvalitetno alkoholno piće dok je scenderbg malo bolja brlja !

RT
rimtu tituki
13:43 26.07.2010.

Ponavljam, sa njima nema pregovora ni razgovora! Samo strpljenje i čekanje da se promeni odnos snaga u svetu. E kad ih USA više ne bude mogla braniti, tada ćemo lepo da se ušetamo sa našom vojskom i policijom na našu zemlju da malo popričamo...

SZ
satan_zagorski
15:53 26.07.2010.

ili je možda admin srbin?