bit će bolje

Kosor: Čeka nas teška jesen kao što je teško i ovo ljeto

Foto: Željko Hladika/PIXSELL
Kosor: Čeka nas teška jesen kao što je teško i ovo ljeto
30.06.2010.
u 15:44
Od 1. srpnja ukida se niža stopa kriznog poreza i stupa na snagu izmijenjeni Zakon o porezu na dohodak pa će dio građana odahnuti. Milijun i pol građana moći će reći da ima veće prihode, poručila je premijerka.
Pogledaj originalni članak

- Ne čeka nas crna jesen, ali teška da, kao što je teško i ljeto u kojem živimo - poručila je premijerka Jadranka Kosor odgovarajući na pitanje jesu li točne prognoze ministra financija Ivana Šukera da nas čeka crna jesen.

Dodala je da će jesen i zima, kao i ljeto, biti teški, ali ne i katastrofalni. Uvjerena je da će, provede li se program gospodarskog oporavka, biti bolje.

- To će iziskivati teške i nepopularne odluke, ali od 1. srpnja ukida se niža stopa kriznog poreza i stupa na snagu izmijenjeni Zakon o porezu na dohodak pa će dio građana odahnuti. Milijun i pol građana moći će reći da ima veće prihode. Nije riječ o golemim iznosima, ali u ovakvim vremenima nije moguće očekivati prekonoćne zaokrete. Smanjili smo i 20-25 posto neporezna davanja od doprinosa za šume i vode, spomeničku rentu, poručila je premijerka.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

DU
Deleted user
16:28 30.06.2010.

citat Gobac:\" ...i molim Vas nemojte opet izabrati neku usranu vlast...\"(SDP&HDZ)

X2
xychhr-200
22:25 30.06.2010.

alvina ======================================================= Oprosti na upadu, ali griješiš... ne radi se o mjesecima koliko nas ta smrdljiva gamad uništava, nego o dugim GODINAMA...

CI
cicibela
17:57 30.06.2010.

A kad će vlada odlučiti uzimati POREZ NA KAPITALNU DOBIT ??? Ni u primisli nema mogućnost da špekulantima i lihvarima uzme i lipe.