traži dom

Koru ostavili u šumi, preživjela je tražeći vodu u potocima

Foto: Privatni album
Kora
Foto: Privatni album
Kora
Foto: Privatni album
Kora
02.02.2015.
u 13:52
Hrvatska ovčarka umiljata je i dobroćudna, naučena na kućni red, a najviše se voli igrati s lopticama
Pogledaj originalni članak

Hrvatska ovčarka Kora ostavljena je u slavonskoj šumi, usred ničega. Kad su je pronašli bila je gladna i puna čičaka.

Srećom, hrabra je kujica vodu nalazila u potocima i lokvama. Sada ima 9 mjeseci i oko 13 kilograma. Zaboravila je sve loše što joj se dogodilo, vrlo je umiljata i dobroćudna. Slaže se s drugim životinjama, djecom, a veseli se i svim gostima. Naučena je na kućni red, vrlo zaigrana i vesela, a obožava igru s lopticama.

 Cijepljena je za zarazne i bjesnoću, čipirana, očišćena od unutarnjih i vanjskih nametnika. Ni vožnja automobilom Kori ne predstavlja nikakav problem, najvažnije joj je da je u društvu čovjeka, kojem je kao i svaki hrvatski ovčar jako privržena. Za Koru se traži dom u kojem će biti član obitelji, lanac i boks ne dolaze u obzir, a udomitelj se obvezuje i na sterilizaciju.

Kora je na privremenom smještaju u Samoboru, ostale informacije možete dobiti na 091/929-4089.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.