DJELATNICI U IZOLACIJI

Koronavirus ušao i na zadarsku pulmologiju: Pacijenticu operirao zaraženi liječnik

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Koronavirus ušao i na zadarsku pulmologiju: Pacijenticu operirao zaraženi liječnik
25.03.2020.
u 18:16
Pacijentica koju je operirao u Biogradu na odjel pulmologije u Zadru je primljena s upalom pluća nakon čega je testirana.
Pogledaj originalni članak

Koronavirus ušao je nažalost nakon biogradske bolnice, pedijatrije u Zadru i na odjel pulmologije. Naime, pozitivna na koronavirus je pacijentica koju je u Biogradu operirao liječnik pozitivan na koronavirus.

Zbog toga je podsjetimo već u samoizolaciju poslana trećina zdravstvenih djelatnika biogradske bolnice i tridesetak pacijenata i članova njihovih obitelji. Pacijentica koju je operirao u Biogradu na odjel pulmologije u Zadru je primljena s upalom pluća nakon čega je testirana.

- Nakon njenog pozitivnog nalaza i samoizolaciju smo poslali dvoje liječnika i 12 sestara. Nasreću zdravstveno osoblje koje je bilo u kontaktu s pozitivnom pedijatricom je negativno no prema uputi epidemiologa moraju biti 14 dana u samoizolaciji. Baš zbog dobrog rada epidemiologa mi imamo veliki broj ljudi u samoizolaciji. Ukupno možda i osamdesetak zdravstvenih djelatnika u Zadru i u Biogradu je puno i nije lako, ali radimo i tu smo - rekao nam je ravnatelj zadarske bolnice Željko Čulina.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

PV
prcko.vita
19:14 25.03.2020.

Liječnici se moraju češće testirati. I naravno, moraju imati zaštitnu opremu jer su stalno izloženi mogućoj ugrozi od virusa.

HA
Hanok
20:04 25.03.2020.

Kod nas se širi direktno iz bolnice, kao u Italiji. Mjesto gdje bi trebalo biti najsigurnije

BA
Barbasmora
19:03 25.03.2020.

molin vas samo bez panike! Plenki ce nas spasit iako nam je bog okrenu ledja!