PODUZETNIŠTVO Početnicima prve godine rada potpuno besplatno

Koprivnica pomaže vlasnike novih obrta i poduzeća

04.12.2008.
u 18:35
Pogledaj originalni članak

Dario Kozjak deset je godina radio u Njemačkoj s audio i video tehnikom da bi se potom vratio u Koprivnicu s namjerom da to isto nastavi kroz vlastiti obrt. Bilo je, kaže, u početku dosta nesnalaženja i pitanje je kada bi uopće krenuo s poslom da nije došla pripomoć iz Koprivničkog poduzetnika koji ga je smjestio u svoj inkubator.

Dragocjena pomoć
- Tehnologija i oprema koju donosim iz Njemačke potpuno je nova u području ozvučenja i rasvjete prostora, najvećih dometa sa svim uslugama što prate megamanifestacije. No, bez potpore inkubatora teško da bih tako brzo uspio u svojoj nakani - priznaje vlasnik DK Sounda, obrta u sklopu kojeg će se naći i servis kompjutorske opreme.

Slično iznosi i Goran Lacković koji se bavi projektiranjem i opremanjem interijera, a među ostalim i postavljanjem dekorativne ručno obrađene žbuke te uvođenjem novih tehnologija u tom poslu.

Besplatni savjeti
S obzirom da Lacković sve to tek uvodi na tržište dobro mu je, kaže, došla potpora poduzetničkog inkubatora. Ponajprije, što je u samom startu dobio na besplatno korištenje poslovni prostor s plaćenim troškovima telefona, struje i ostalih režijskih izdataka, a i druge - pogodnosti.

Uz to, objašnjava pak Tihomir Cvetković, voditelj poduzetničkog inkubatora, “stanari” dobivaju i besplatne edukacije i druge poslovne usluge, a i subvencionirane marketinške istupe. Sve to, naglašava, s ciljem da im se olakša početak rada. Tako im prvi trošak dolazi na naplatu tek u drugoj godini rada u visini 25 posto zakupnine što se tijekom iduće tri godine povećava za isti iznos.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr