MORH

Kontraadmiral Robert Hranj preuzeo dužnost direktora Glavnog stožera OS RH

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Kontraadmiral Robert Hranj preuzeo dužnost direktora Glavnog stožera OS RH
27.02.2015.
u 16:39
Dosadašnji direktor Mate Pađen odlazi na dužnost Vojnog predstavnika RH u Bruxelles
Pogledaj originalni članak

U Glavnom stožeru Oružanih snaga RH u Zagrebu, danas je održana svečana primopredaja dužnosti direktora Glavnog stožera OS RH između general bojnika Mate Pađena i kontraadmirala Roberta Hranja (na slici), priopćio je MORH.

Načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić rekao je kako su obojica časno i uspješno izvršavali svoje zadaće. General Lovrić poručio je generalu Pađenu, koji odlazi na dužnost Vojnog predstavnika RH u Bruxelles, da na svojoj novoj dužnosti i dalje dostojno predstavlja Oružane snage i Republiku Hrvatsku, a kontraadmirala Hranja podsjetio je na važnost dužnosti direktora Glavnog stožera te izrazio očekivanje da će na toj poziciji doprinijeti razvoju Glavnog stožera i Oružanih snaga RH.

Hranj je rođen 5. rujna 1962. u Varaždinu. Završio je Vojnu akademiju, smjer pomorstvo i Mornaričku ratnu školu u Newportu u SAD-u. Obnašao je dužnost vojnog izaslanika u SAD-u od 1994. do 1998. godine, te niz dužnosti vezane za NATO/PfP (Partnerstvo za mir) u MORH-u. Bio je zamjenik vojnog predstavnika za NATO u Vojnom predstavništvu RH pri NATO i EU u Bruxellesu od 2009. do 2012. godine, a dužnost zapovjednika Hrvatske ratne mornarice obnašao je od studenoga 2012. do siječnja 2015.godine. Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti, Redom hrvatskog pletera, Redom hrvatskog trolista te Legion of Merit (USA).

>> Hrvatska vojska dobila pet novih generala

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.