Referendum

Kontra, Rišpet i Ženska mreža zatražile ocjenu ustavnosti

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dugina boja
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dugina boja
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dugina boja
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dugina boja
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dugina boja
13.11.2013.
u 11:21
Ljudska prava nikad ne bi smjela biti predmet odlučivanja na referendumu, poručila je Sanja Juras iz Kontre
Pogledaj originalni članak

Udruge Kontra, Rišpet i Ženska mreža predale su Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja inicijative "U ime obitelji".

– Smatramo da se sud treba očitovati o ustavnosti pitanja jer je riječ o pitanju ljudskih prava, a ljudska prava ne bi smjela biti pitanje referenduma – izjavila je čelnica udruge Kontra Sanja Juras.
Dodala je da se na referendumu nikad ne bi smjelo odlučivati o ljudskim pravima, a pogotovo ne o ljudskim pravima manjina.
– Pravo na zaštitu obiteljskog života jedno je od temeljnih ljudskih prava i ono je zaštićeno kako Ustavom tako i brojnim konvencijama za zaštitu ljudskih prava – zaključila je Sanja Juras.

Na Markovu trgu aktivisti su razvili i veliku zastavu duginih boja, simbol LGBT zajednice.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
11:51 13.11.2013.

Na referendumu se ne odlucuje o ljudskim pravima kako vi to zelite insinuirati nego se odlucuje hoce li se definicija M+Ž=brak unijeti u Ustav.A kako je vec i vrapcu na grani poznato,brak ne spada u ljudska prava,a spomenute udruge opetovano manipuliraju tom cinjenicom.

Avatar Stipo Li
Stipo Li
11:57 13.11.2013.

Pravo na brak nije ljudsko pravo. Točka, Zarez, Upitnik, Uskličnik !

KR
kristov
12:24 13.11.2013.

Da li je taj istospolni skup najavljen MUP-u. Neprijavljeno održavanje skupa Na Markovu trgu sa zastavama kažnjivo je. Ostojiću, očekujemo tvoje priopćenje. Koliko je vidjeti neke ovdje su razjapile osmijeh, no trebale bi shvatiti da predaja nekakvog zahtjeva Ustavnom sudu nije snošaj!! Tko se zadnji smije, najslađe se smije!