ruske sankcije

Komisija pomaže proizvođačima hrane novim programom vrijednim do 165 milijuna eura

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Komisija pomaže proizvođačima hrane novim programom vrijednim do 165 milijuna eura
30.09.2014.
u 11:01
Pogledaj originalni članak

Europska komisija jučer je usvojila novi program kojim bi se trebale ublažiti posljedice ruskih sankcija za eruropske proizvođače povrća i voća vrijedan do 165 milijuna eura.

Novi fond za pomoć, jedna od hitnih mjera potpore, osmišljen je kako bi pomogao u povlačenju viškova s tržišta te dodatak programu vrijednome 125 milijuna eura koji je predstavljen 18. kolovoza, ali je suspendiran 1. rujna.

Nova shema, koja će proraditi do kraja godine, uključuje anekse koji se odnose na specifične obujme u četiri kategorije proizvoda za 12 država koje većinu voća i povrća izvoze upravo u Rusiju u periodu od rujna do prosinca, a prema prosjeku podataka uzetih u periodu od 2011. do 2013.

Prema sankcijama, Komisija je 7. kolovoza izglasala mjere za breskve i nektarine (33 milijuna eura), kvarljivo voće i povrće (125 milijuna eura) te pomoć u skladištenju maslaca, obranog mlijeka i sira kao i dodatnih 30 milijuna eura za promotivne programe.

>> Zbog sankcija Hrvatska u Rusiju ne može izvesti 7900 tona mandarina

>> Urod rekordan, a ne znaju kamo će s njime

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AA
aabbcc
09:15 01.10.2014.

Trziste bi moglo biti trajno izgubljeno, vocari trajno unisteni a EU politicari unaprijedjeni za svoje zasluge....

OO
oooooooooo
02:35 01.10.2014.

kako se je ovim sankcijama nastetilo rusiji,nekupuju voce u eurupi nego jeftinije i bolje iz juzne amerika a sto se tice ovih 165 mil.eura bas me zanima koliko ce zapravo doci do vocara jer dok prodje eu.komisije pa drzavne komisije pa lokalne bit ce dobro ako ista ostane za vocare ali opet bolje ista nego nista