lex Perković

Komadina i Obersnel brane Milanovića

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Komadina i Obersnel brane Milanovića
18.09.2013.
u 13:42
Za Komadinu "lex Perković" je bura u čaši vode , a Milanović je, kazao je , zaštitio dignitet građana Hrvatske.
Pogledaj originalni članak

Istaknuti riječki SDP-ovci Zlatko Komadina, predsjednik županijskog SDP-a i Vojko Obersnel, čelnik gradskog odbora stranke, u srijedu su u Rijeci srčano branili predsjednika stranke Zorana Milanovića i njegov stav o Europskom uhidbenom nalogu , odnosno \"lex Perković\".

Za Komadinu \"lex Perković\" je bura u čaši vode , a Milanović je, kazao je , zaštitio dignitet građana Hrvatske. - Naravno da se to nekima ne sviđa, pogotovo HDZ- u, a upravo oni su tražili zakon o lustraciji i progon nekih iz komunističkog režima. Naš im je predsjednik ponudio ruku suradnje, da se zajednički izmjeni Ustav. To vam je \"lex Perković\" i ništa drugo - kazao je Komadina dodajući da ne vjeruje da će posljednji događaji narušiti odnose u SDP-u.

Parafrazirajući, Komadina je kazao \" Hrvat je ubio Hrvata , samo je pogriješio lokaciju, ubio ga je u Njemačkoj \" dodajući da je valjda takav slučaj odgovornost Hrvatske i našeg pravosuđa. Nastavlajući o istoj temi Obersnel je rekao da misli da je SDP-u, a pogotovo Zoranu Milanoviću, najmanje stalo da štiti bilo koga za nešto što se dešavalo u vremenu kad većina vodećih ljudi stranke možda nije bila ni živa ili su bili vrlo mladi. - Stav našeg predsjednika apsolutno je korektan i još jedanput dokazuje da želimo biti ravnopravna članica EU, ali i suverena država sa svojim stavom i da ne možemo prihvaćati ovakve ucjene koje u konačnici dolaze od jednog administrativnog tijela koje predstavlja EU, ali nije EU - kazao je Obersnel.

U konačnici, nastavio je , kao što gđa. Reding kaže da je razočarana Hrvatskom i ja sam, a vjerojatno i mnogi građani, razočaran i s njom jer na način na koji sada tzv. štiti EU ta ista Unija nije pokazala odlučnost da nešto poduzme protiv svoje članice koja je godinu i pol dana opstruirala ulazak Hrvatske u EU .

>> EK pokrenula mjere pojačanog nadzora i zamrzavanja novca

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.