Kolinda Grabar-Kitarović

'To je ono zajedništvo koje promičem i na koje pozivam od dana svoje inauguracije'

Foto: Reuters/PIXSELL
'To je ono zajedništvo koje promičem i na koje pozivam od dana svoje inauguracije'
27.07.2015.
u 14:30
Bez obzira na ovo kršenje arbitražnog postupka, Hrvatska će kao odgovoran član međunarodne zajednice i dalje tražiti način za sporazumno rješavanje graničnih pitanja te raditi na dobrosusjedskim odnosima sa Slovenijom, kaže predsjednica
Pogledaj originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozdravila je odluku Vlade i parlamentarnih stranaka da se izađe iz Arbitražnog sporazuma sa Slovenijom.

– Pozdravljam danas postignuto suglasje između predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika klubova parlamentarnih stranaka oko zajedničkog stava naspram kršenja Sporazuma o arbitraži s Republikom Slovenijom. Upravo je to ono zajedništvo koje promičem i na koje pozivam od dana svoje inauguracije pa vjerujem da se takav pristup dijeljene odgovornosti i konsenzus može postići i po drugim važnim pitanjima ključnima za hrvatske nacionalne interese. Bez obzira na ovo kršenje arbitražnog postupka, Hrvatska će kao odgovoran član međunarodne zajednice i dalje tražiti način za sporazumno rješavanje graničnih pitanja te raditi na dobrosusjedskim odnosima sa Slovenijom – priopćila je predsjednica.

>> 'Hrvatska nije jednostrano raskinula sporazum, Slovenija ga je prekršila'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 55

DU
Deleted user
15:17 27.07.2015.

E da smo uvijek ovako složni gdje bi nam bio kraj!!

DU
Deleted user
14:52 27.07.2015.

Uslijedit će niz teških pograničnih incidenata, najprije u zaljevu u rujnu, kad skonča turistička sezona i počne ribolov na lista. Po sistemu gore-dolje, krenut će u provociranje oko Hotize -koja je br. 2 neuralgična točka jer tamo je hrv. katastar "winner" i zato su toliko nezadovoljni. Nije isključeno ni da plane oko Sv. Gere gdje imaju prislušnu postaju na hrv. katastru. Predsjednica mora biti spremna! Ona je i vrhovna zapovjednica OS i ove godine će biti gadno, možda čak i padne krv jer je frustracija u SLO golema. Tko meni ne vjeruje, nek se osvrne na protekle incidente gdje je bilo i spec. jedinica u formaciji pješaštva. Jedno je jedinstvo sad, pohvalno da se razumije, ali tek onda ćemo biti na kušnji.

Avatar mili99
mili99
15:25 27.07.2015.

I ovom trenutku je jako potrebno jedinstvo hrvatskog naroda, tko to ne shvaca onda zaista ne razumije nista.