GORIČICA

Kod Pušćina još jedna privredna zona, a zanimaju se Austrijanci

Foto: Izak Vrtarić / VLM
Kod Pušćina još jedna privredna zona, a zanimaju se Austrijanci
19.05.2010.
u 17:30
Austrijski investitor možda će kod Pušćina, u budućoj zoni Goričica, sklapati autobuse, očekujemo pismo namjere, kaže Mladen Horvat, načelnik općine Nedelišće
Pogledaj originalni članak

Općina Nedelišće osniva i treću gospodarsku zonu, nazvanu Goričica. Proteže se na 16 hektara, od voćnjaka do Pušćina.

– Već postoji zanimanje austrijskog investitora, koji bi možda sklapao autobuse za jugoistočnu Europu. Preko posrednika čuli smo da traže oko 7 hektara. No, tek trebaju doći u posjet Nedelišću, vidjet ćemo, očekujemo pismo namjere – kaže načelnik Mladen Horvat.

Goričica je za sada jedna čestica, a detaljnim planom urediti će se koliko će točno čestica biti ponuđeno poduzetnicima.

Ustrojit će se na još uvijek državnom poljoprivrednom zemljištu. No općina, prema zakonu, može zatražiti 5 posto od ukupnog državnog zemljišta (319 hektara) na svom području i prenamijeniti ga.

– Zatražit ćemo dodjelu od države i formirati zonu. Ima šanse da zemljište dobijemo bez naknade. Ovdje neće biti problema s imovinskopravnim odnosima.

U općini već djeluju dvije zone. U Gospodarskoj zoni Nedelišće, koja se uz prugu proteže od Nedelišća pa sve do Trnovca i slovenske granice, prodano je 12 od 14 ponuđenih parcela. Druga je Privredna zona Pušćine, koja je kao i Goričica uz državnu cestu Varaždin – Čakovec. U njoj je, zbog odličnog prometnog položaja, prodano svih 12 parcela.

Općina je donijela i odluku o izuzimanju područja koja su se našla unutar granica građevinskih područja iz poljoprivrednog zemljišta.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.