PROTIV IZRUČENJA

Ključni dokaz kapetana Dragana, izvješće OESS-a, za suce "slabo"

Foto: AFP/PIXSELL
Ključni dokaz kapetana Dragana, izvješće OESS-a, za suce "slabo"
19.05.2010.
u 20:33
The Australian navodi kako kapetan Dragan iz svoje ćelije najavljuje za idući tjedan podnošenje nove žalbe protiv izručenja.
Pogledaj originalni članak


 Australski Visoki sud objavio je danas svoje razloge zašto je odbio zahtjev Kapetana Dragana da se onemogući njegovo izručenje Hrvatskoj. Ključni dokaz s kojim je Dragan Vasiljković pokušavao izbjeći izručenje Hrvatskoj bio je "slab" i "nedostatan", mišljenje je sudaca Visokog suda.

Dragan Vasiljković se, naime, pozivao na jedno izvješće OESS-a iz 2005. godine u kojem je konstatirano da se suđenja za ratne zločine u Hrvatskoj odvijaju na osnovi podatka tko je pripadao kojoj vojsci. 'Služenje u hrvatskoj vojsci tijekom Domovinskog rata bilo je korišteno kao olakotna okolnost u presudama hrvatskim vojnicima osuđenima za ratne zločine', navodi se u tom izvješću. Vasiljkovićevi odvjetnici taj su dokument koristili pred Saveznim sudom, pokušavajući dokazati da će tom praksom 'kapetan Dragan' biti puno teže osuđen nego hrvatski vojnici, što ga pak pred hrvatskim pravosuđem dovodi u neravnopravan položaj, i na taj način se borili protiv Vasiljkovićeva izručenja Hrvatskoj, piše The Australian.

List navodi kako kapetan Dragan iz svoje ćelije najavljuje za idući tjedan podnošenje nove žalbe protiv izručenja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 71

FE
Fedele
15:12 21.05.2010.

Priče o Vasiljkovićevom \"ratovanju\" ispričane su i prežvakane bezbroj puta. Sada je na redu ona sudska, ona koju će ispričati pravna država. Uvjeren sam da nećemo dugo čekati na njezin početak. Odgadjanje ne može ići u nedogled, jer nam valja riješiti i \"priču iz zagrebačke Varšavske ulice\" ! I još ponešto ...

IS
iskrensrbin
15:28 21.05.2010.

Kos - ko iz zadnjega rata nije naucio lekciju,tome pomoci nema.Nazalost kod nas je tako da ste vi svi krivi a mi bili beda koja je bila napadnuta.Zaboravilo se kad su se crtale karte velike Srbije i pesme koje su se pevale. Ja sam bio ja sam video i ja sam platio ali da me lazu to vise nemogu. Ovde na forumu koji su Srbi to su verovatno mladi ljudi i ja nezelim da oni dozive strahote i bedu koju smo mi Srbi,Hrvati i narod Bosni doziveli. Nacinalnost i vera to je samo prevara i laz a mi narod sve to placamo a oni se smeju. Lep pozdrav

Avatar kos
kos
14:52 21.05.2010.

iskrensrbin,,,,znamo mi to jako dobro,,ali za koji kur.. vaši mediji i dalje siju mržnju i lažu vama i cijelom svijtu???Ja znam odgovor kao isvi ovdije ali Vi to morate kazati Svijetu,,pa i ova tvoja ispovijest je neki mali pomak boljim odnosima,vaša dijeca imaju udžbenike u kojima ne piše to što ti govoriš ali imate vremena za ispravak ali istina je na mojoj strani!! ajd zdravo..