Kandidat SDP-a za gradonačelnika

Otkrio dijelove programa: Klisović okuplja tim za Zagreb, Lalovac ga odbio

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
18.02.2021.
u 11:48
Šef kampanje mu je Dragovan, za dogradonačelnika u igri Renato Petek
Pogledaj originalni članak

Borba protiv korupcije, obnova i razvoj Zagreba te rekonstrukcija Holdinga i gradske uprave prioriteti su kojim bi se kao gradonačelnik bavio SDP-ov kandidat Joško Klisović. Što sve planira napraviti u metropoli osvoji li u svibnju izbore i postane li prvi čovjek Zagreba, Klisović je otkrio u svom prvom službenom predstavljanju otkako ga je stranka izabrala za kandidata za gradonačelnika. Građankama i građanima Zagreba obećao je poštenu vlast, ali i priliku da s njime sudjeluju u vođenju grada u sklopu referenduma te jačanjem gradskih četvrti i mjesnih odbora kako bi jasnije artikulirali svoja mišljenja.

Pratit će ga dotepenci M. Holy

Cijeli grad, kazao je, vapi za rekonstrukcijom i poručio da visoke prakse upravljanja konačno treba uvesti i u Zagreb, koji će tako konačno postati metropola, a ne najzapušteniji glavni grad EU. Obećao je denivelaciju gradske željeznice kako bi se gradski centar spojio s ostatkom grada, sanaciju infrastrukturnih objekata u kritičnom stanju, ali i ulaganje u djecu u sklopu izvannastavnih aktivnosti, kurikuluma i optimizacije mreže vrtića. Treba, kazao je, uskladiti radno vrijeme vrtića pa i subvencionirati velike tvrtke s puno zaposlenika da u svojim vlastitim prostorima otvaraju vrtiće te tako rasterete one gradske.

VIDEO: Predstavljen SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović

I iako je kazao da je do lokalnih izbora ostalo dovoljno vremena da ga upoznaju svi, činjenica je da su izbori pred vratima i da Klisović mora dobro zasukati rukave. Osim toga, u prilog mu ne ide činjenica da je organizacija SDP-a u Zagrebu, točnije njeno vodstvo, raspušteno, kao i vodstva mjesnih organizacija, što znači da mora slagati „ekipu“ po terenu od početka. Sastanak s povjerenikom za Zagreb Davorom Terzićem i sa svim povjerenicima u 16 mjesnih organizacija Klisović je trebao imati već jučer, a polako kompletira i svoj najuži tim ljudi koji bi mu trebali pomagati u kampanji, a možda biti i na listi za Skupštinu. Već je tako poznato da će mu na temi obnove grada pomagati arhitektica Zrinka Paladino, za temu zdravstva u timu je epidemiolog Branko Kolarić, a za temu zelenoga grada i kreativne industrije izabrao je Mirelu Holy, čiju je nespretnu izjavu o „dotepencima“ Klisović već morao objašnjavati i jučer na predstavljanju, a što će ga, može se očekivati, pratiti cijelu kampanju.

Klisović, čuje se od dobro upućenih, planira „rehabilitirati“ i Igora Rađenovića, bivšeg šefa Zagrebačkih cesta, a u užem bi mu timu trebali biti i članovi Predsjedništva SDP-a Ivan Račan te psihijatrica Sara Medved. Zanimljivo, Klisović je, može se čuti, u svom najužem timu htio i bivšeg ministra financija Borisa Lalovca, međutim on je tu opciju otklonio uz objašnjenje da nije za to da se uključuje u lokalnu priču, nego da je on više za nacionalnu politiku.

Dragovan za terenski posao

Za šefa kampanje Klisović je pak izabrao bivšeg dugogodišnjeg glavnog tajnika SDP-a Igora Dragovana, što je prema mnogima logičan izbor s obzirom na to da Dragovan poznaje gotovo svakog člana stranke i da ima golemo iskustvo iz svih prijašnjih stranačkih kampanja. Pa i iz one zadnje, pobjedničke aktualnog predsjednika Zorana Milanovića za osvajanje mandata na Pantovčaku, a u kojoj je, kažu dobro upućeni, upravo Dragovan bio „srce kampanje“ i u kojoj je odradio golem terenski dio posla.

Koga će Klisović predložiti za dogradonačelnike, još nije do kraja poznato. Može se čuti da bi jedan od predloženih trebao biti nezavisni zastupnik u Zagrebačkoj skupštini Renato Petek ako postignu dogovor o zajedničkom izlasku na izbore

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

KU
Kultura
12:08 18.02.2021.

Covjek je bio desna ruka Pusicke. Zar to nije dovoljno? Covjek anacionalan, ne pripada zagrebackom miljeu, anacionalan....

DU
Deleted user
11:56 18.02.2021.

Joško Klisović je bio jedan od glavnih "naguravača" nacrta sporazuma Drnovšek _ Račan iz 2001. godine odnosno ak. Rudolf je morao istupiti znamenitim intervjuom u Vjesniku i objasniti hrv. javnosti da se radi o iznimno štetnom i akademski neutemeljenom sporazumu, gdje bi RH u najmanju ruku izgubila 140 km 2 teritorijalnog mora itd. Što je Klisović u tim diplomatskim koridorima zagovarao svom silinom ! Tek toliko da se zna, postoje tražilice i ima tamo sve zapisano i one su notorna zlopamtila. Takav, s takvim "patriotskim" nabojem (nije ni moje niti ćaćino) koji je pokušao na ime probojnosti u karijeri teško oštetiti Hrvatsku u tim pregovorima, ne zaslužuje tu funkciju za koju se sada kandidira.

SA
SamoIstina
11:57 18.02.2021.

Ovaj partijski dužnosnik pripreman je za položaje, no koliko je zaljubljen u antifašizam, da mu je i kosa opala! Dragi Zagrepčani, dotepenci i domicilni, vidite li ovu glavu na čelu svoga grada!?