Zov prirode

Klepetan ipak odletio na jug, kasnio dva tjedna

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Klepetan ipak odletio na jug, kasnio dva tjedna
10.09.2014.
u 13:08
Rastanak je uvijek tužan, ali ne znam kako bi se Klepetan snašao da je ostao ovdje i bi li preživio zimu – rekao je umirovljeni domar Stjepan Vokić.
Pogledaj originalni članak

Gotovo dva tjedna kasnije nego inače, Klepetan je napustio svoju rodu slomljenog krila Malenu i uputio se na 13.000 kilometara dug put prema jugu Afrike. Ove godine rodan dugo nije htio odletjeti iz obiteljskog gnijezda u Brodskom Varošu, ali zov prirode na kraju je ipak bio jači.

- Moram priznati da mi je laknulo. Rastanak je uvijek tužan, ali ne znam kako bi se Klepetan snašao da je ostao ovdje i bi li preživio zimu – rekao je umirovljeni domar Stjepan Vokić, koji skrbi o svjetski poznatim rodama.

Pred Malenom i Stipom sada je dugih sedam mjeseci iščekivanja do povratka njihovog Klepetana, kojem se nadaju potkraj ožujka.

>>Male rode oprostile se od Malene, na put se sprema i Klepetan

>>Ptići će prvi put na let izravno u Afriku

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

CO
coolman
13:13 12.09.2014.

Sretan Ti put Klepetane! Čekamo Te željno u proljeće!

OB
Objektivno...
14:09 10.09.2014.

Ko je Klepetanu ispunjavao putni nalog kad je napisao da do Afrike ima 134.000 km? Al' će se Klepetan namlatiti putnih troškova... Tu kilometražu treba prijaviti u Poreznu. To je čisto pranje novca

EV
evropljanin
06:44 11.09.2014.

sretan mu put,