kiša u primorju

Kiša potopila barke u Rječini, ali nevrijeme se smiruje

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
rječina (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
rječina (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
rječina (1)
19.09.2010.
u 12:53
Vrijeme se već tijekom prijepodneva popravilo, kiša je prestala padati, a poslijepodne se njavljuje razvedravanje, čak i koji tračak sunca.
Pogledaj originalni članak

Premda je zbog obilne kiše koja je padala od subote ujutro do danas prijepodne Rječina nabujala opasnosti od izlijevanja u njenom gornjem toku nema. Noćas je na riječkom području palo 59 litara po metru što na gradskom području nije izazvalo prometne probleme niti je tržnica "zaplivala". Jedino je stradalo nekoliko barki u Rječini i Mrtvom kanalu koje su se napunile vodom i potopile pa će njihovi vlasnici imati posla sa izvlačenjem i sušenjem. Vrijeme se već tijekom prijepodneva popravilo, kiša je prestala padati, a poslijepodne se njavljuje razvedravanje, čak i koji tračak sunca.

Na području Gorskog kotara jučer su proglašene redovne mjere zaštite od poplava na vodotoku Čabranke, Kupice i Lokvarke, a izvanredne za Kupu, još su na snazi. Zbog izlijevanja Kupe zabranjen je svim vozilima promet na lokalnim cestama od Brods na Kupi prema naseljima Gašparci i Čedanj i izlaz iz mjesta Prezid prema graničnom prijelazu Prezid.

 

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.