borba protiv isil-a

Kinezi šalju krstaricu i nosač zrakoplova prema sirijskoj obali

Foto: Ilustracija/ Thinkstock
Kinezi šalju krstaricu i nosač zrakoplova prema sirijskoj obali
28.09.2015.
u 07:44
Brod je navodno prošao Sueskim kanalom u Egiptu, a prema pisanju libanonskih medija, savjetnici će se pridružiti ruskom osoblju u regiji Latakia.
Pogledaj originalni članak

U borbi protiv Islamske države sirijskoj vladi uskoro će pomagati i Kina. - Kina će se uključiti u idućim tjednima - izjavio je službenik iz sirijske vlade za libanonski Al-Masdar Al-Arabi, prenosi RT.

Prema tim informacijama kineska krstarica je na putu prema Siriji s desetak vojnih savjetnika među posadom, a navodno će biti u pratnji vojnih trupa.

Brod je navodno prošao Sueskim kanalom u Egiptu, a prema pisanju libanonskih medija, savjetnici će se pridružiti ruskom osoblju u regiji Latakia. Krstaricu slijedi kineski nosač zrakoplova.

Izraelska vojna internetska stranica DEBKAfile citira vojne izvore koji tvrde da je viđen kineski nosač zrakoplova Liaoning-CV-16 kod sirijske luke Tartus na mediteranskoj obali. Nosač zrakoplova navodno je bio u pratnji ratnog broda.

Vijest o uključivanju Kine u sirijsku situaciju dolazi nakon što su Rusija, Iran, Irak i Sirija dogovorili uspostavu zajedničkog informacijskog centra u Baghdadu kako bi koordinirali svoje akcije protiv militanata Islamske države.

- Glavni cilj bit će prikupljanje i obrada trenutnih informacija o situaciji na Bliskom istoku, prvenstveno za borbu protiv IS-a - navodi vojno-diplomatski izvori za ruske novinske agencije.

>> SAD i Rusija prekrojit će granice Sirije i Iraka?

>> Putin: Ujedinimo se protiv islamista

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

Avatar Baroudeur
Baroudeur
08:31 28.09.2015.

Neka, neka a kad pocinje veliko ciscenje?

DU
Deleted user
08:18 28.09.2015.

Konačno su se velike vojne sile uključile protiv idila.

AJ
Ajduk
14:39 28.09.2015.

Cemu to - pa zar USA vec mesecima ne bombarduje ISIL - mora da ni ne postoje vise ?