Nad Južnim kineskim morem

Kineski borbeni zrakoplovi presreli američki izviđački avion

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
borbeni zrakoplovi
Foto: Reuters/PIXSELL
ruski borbeni zrakoplov
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
borbeni zrakoplov
19.05.2016.
u 08:45
Kako pišu neki američki mediji, kineski zrakoplovi toliko su se približili da je američki pilot bio primoran spustiti se da bi izbjegao sudar.
Pogledaj originalni članak

Dva kineska borbena zrakoplova presrela su u utorak američki izviđački avion, priopćio je Pentagon u srijedu.

Incident se dogodio u međunarodnom zračnom prostoru dok je američki avion bio na rutinskoj misiji izviđanja nad Južnim kineskim morem, kaže se u priopćenju.

Washington optužuje Peking za militarizaciju Južnog kineskog mora. U priopćenju se dodaje da ministarstvo obrane rješava to pitanje kroz vojne i diplomatske kanale.

Kako pišu neki američki mediji, kineski zrakoplovi toliko su se približili da je američki pilot bio primoran spustiti se da bi izbjegao sudar.

>> Kinezi ulažu milijarde dolara u nekretnine u SAD-u

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 76

Avatar nekakav
nekakav
11:03 19.05.2016.

a amerikance još nitko nije optužio za militarizaciju cijelog svijeta? američki vojnik se ukopava u estoniji, na 30 m od ruske granice. u punoj bojnoj... i nikom ništa, 'jačamo obrambene kapacitete'. rusi imaju vojne manevre 500 km od granice sa litvom, cijeli nato vrišti o eskalaciji i izazivanju, prijetnji. a znate što se dogodi sa ljudima koji jako dugo hodaju zatvorenih očiju? to će se dogoditi i europi. i na hitlera se nije na vrijeme i pravilno reagiralo, pa smo imali teški razorni rat. i na ove američke pse se predugo ne reagira. što ne ratuju u texasu, oregonu? rusi i kinezi trebaju čim prije izgraditi neku bazu na 500 km od američke obale, pa bio to umjetni otok ili pontonac. pa da vidimo reakciju. i argumente. osim par tona kamenih blokova, ni od rima ni od egipta nije ostalo ništa. mislite da će nakon skorašnjeg pada usa ostati nešto više?

RM
rmd3
09:38 19.05.2016.

Aa sad su Kinezi krivi kaj lete kod sebe na kontinentu dok teroristicki Amer ugnjetava cijeli svijet.Treba Rus i Kinez letit malo iznad Woshingtona.Pa da citamo zapadnjacki tisak onda.

RZ
rebel.zg
08:58 19.05.2016.

Ah, jadan americki pilot, kinezi ga ugrozavaju. Trump je vec poceo sa svojim obracunom protiv Kine :)