ŽESTOKO SUČELJAVANJE

Opara: Bilo je to ludilo poraženog čovjeka. Kerum: Žao mi je...

Foto: Screenshot
Opara: Bilo je to ludilo poraženog čovjeka. Kerum: Žao mi je...
31.05.2017.
u 16:30
Nazvao je Oparu budalom, a kad su se kamere isključile, mikrofoni su zabilježili i prijetnju...
Pogledaj originalni članak

Željko Kerum je HDZ-ovog kandidata Andru Krstulovića Oparu za vrijeme sučeljavanja u više navrata brutalno izvrijeđao, piše Slobodna

Kerum je ustvrdio da mu je Zoran Milanović, tadašnji SDP-ov predsjednik Vlade, za Oparu kazao da je "curica", a stvari su eskalirale prema kraju sučeljavanja. Kerum je bio iznerviran Oparinim prozivanjem zbog enormnih dugovanja Kerumovih tvrtki te prozivanjem zbog "neučinkovitosti i štete" koju je kao bivši gradonačelnik nanio Splitu. 

U uvredama Opari kojeg je nazvao "lošim čovjekom, "dnom dna", Kerum ga je optužio i da se prostituirao u Milanu za vrijeme dok je tamo bio savjetnik u konzulatu RH.

 

Nazvao je Oparu budalom, a kad su se kamere isključile, mikrofoni su zabilježili i prijetnju u kojoj je Kerum Opari rekao: "Što me gledaš, dat ćeš kroše, majmune glupi?".

Nakon toga, Kerum je pokupio stvari i napustio salu te na izlazu svome protivniku dobacio – "ped...ino". Svjedoci ovog verbalnog zločina bili su novinari i tehničko osoblje "Slobodne Dalmacije", koji su u šoku promatrali ovaj sukob.

Andro Krstulović Opara prilično mirno otrpio vrijeđanje i optužbe te je inzistirao na tome da se snimka sa svim uvredama na njegov račun objave u cijelosti.

Opara se kasnije obratio javnosti priopćenjem u kojem je rekao da je Kerum pokazao svoje pravo lice.

- Na današnjem sučeljavanju u organizaciji Slobodne Dalmacije maske su pale. Kerum je pokazao jasno i glasno svoje pravo lice. Salve gnjusnih, odvratnih uvreda i prijetnji koje je uputio na moj račun ispod su svake razine ljudske komunikacije da bih ih ponavljao. To nije bilo sučeljavanje argumentima i rasprava o programu, to je bilo ludilo jednog poraženog čovjeka koji se sa svojim neuspjesima očito ne zna nositi, napisao je Opara.

Otkazao je sva buduća sučeljavanja.

- Svim medijima i građanima Splita i dalje ostajem na raspolaganju odgovoriti na svako pitanje vezano za moju viziju grada i program kojega nudim, dodao je.

Željko Kerum je nakon sučeljavanja poslao priopćenje koje je objavio RTL.

"Ja stojim iza onoga što sam govorio na sučeljavanju, a to što je netko neovlašteno i protuzakonito snimao našu međusobnu prepirku i ono što sam rekao u četiri oka, a zatim to još i objavio i pustio u javni prostor - to uistinu nije moja odgovornost. Ja to u javnom prostoru nikada ne bi izrekao, a svaki dan sam imao priliku. Žao mi je što se to dogodilo. Bez obzira što za objavu nisam odgovoran, ispričavam se svima koji se zbog toga osjećaju povrijeđeni", stoji u Kerumovom priopćenju. 

 

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 106

CR
crocro
16:15 31.05.2017.

Ako splićani izaberu Keruma, to će biti zaprepaštenje za cijelu Hrvatsku i nagnati nas na razmišljanje kakvi su to ljudi splićani koji biraju takvoga gradonačelnika kojim bi se sramotilo i najzabitije selo, a kamoli ne ponosni, lijepi i dični Split. Splićani, oduvijek mi je Split na srcu, kultura je srce Splita pa i da niste niti s jednim zadovoljni, onda se barem odlučite za za čovjeka koji je pristojan, kulturan i koji zna voditi dijalog sa sugovornicima, onaj koji poštuje sugovornika, koji nije bahat i koji nije ciničan i egoističan. Koliko je gosp. Kerum zastupao svoju Dalmaciju i splićane to se vidi iz broja dolazaka na sjednice Sabora kao i iz broja njegovih istupa sa govornice Sabora. Split nije igračka koja se daruje gosp. Kerumu da se igra, gradonačelnik Splitu mora služiti i mora služiti splićanima a nikako da Split i splićani služe gradonečelniku.

DU
Deleted user
17:30 31.05.2017.

Polako ali sigurno poprimamo karaktristike divljeg zapada iz vremena Dok Holideja.

DE
derin
16:21 31.05.2017.

Kerume, napusti nas Dioklecijanov grad, sramoto jedna. Sad si se otkrio da surujes s SDP-om. Kako si se obogatio na početku 90-ih dotle su drugi išli u rat, ajde reci faco.