NA BAČVICAMA

Kerum na ime Fani na Bačvicama gradi kameni hotel s pet zvjezdica

Foto: ''
' '
Foto: 'Ivo Cagalj/PIXSELL'
'04.12.2011., Split - Izbori za za sedmi saziv sabora. X. izborna jedinica. Splitski gradonacelnik Zeljko Kerum stigao je na biraliste u drustvu Fani Horvat. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'13.01.2012., Bacvice, Split - U parku Kaliterna pocele su pripreme za izgradnju elitnog hotela Kerumove nevjencane supruge Fani Horvat. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
13.01.2012.
u 16:42
Za projekt iznad pješčane plaže dozvole je dobio Goran Crnčević, ali je njegova tvrtka Spectator Grupa propala
Pogledaj originalni članak

Elitni hotel na Bačvicama, za koji godinama postoje projekt i potrebne dozvole, gradit će tvrtka Rapsodija čija je vlasnica Fani Horvat, nevjenčana supruga splitskoga gradonačelnika Željka Keruma.

Tvrtka Rapsodija prošle je godine kupila atraktivno zemljište iznad pješčane plaže na Bačvicama, s već gotovim projektom za superluksuzni hotel s pet zvjezdica, arhitekta Srđana Šegvića, za koji su već odobrene dozvole.

Sve za 4,5 milijuna eura

Za njih se pobrinuo prije više godina prvi potencijalni investitor, tvrtka Spectator Grupa Gorana Crnčevića. No, nije imao sreće. Prije no što su počeli radovi, našao se u velikim financijskim teškoćama i banka je aktivirala hipoteku nad vrijednom parcelom na Bačvicama. Kupca nije bilo teško pronaći. Prodala ju je, navodno za 4,5 milijuna eura, Rapsodiji, dioničkom društvu čija je osnivačica i direktorica Fani Horvat.

Početkom ove godine parcela je očišćena, gradilište ograđeno, a uredno je postavljena ploča za gradilište hotela s pet zvjezdica, s imenima investitora (Rapsodija), projektanta (Arching Srđana Šegvića), izvođača (Marasović d.o.o iz Dugopolja) i potvrde glavnog projekta. Postalo je sada jasnije tko je investitor, koji je krajem prošle godine uplatio 3,5 milijuna kuna u gradski proračun za komunalni doprinos.

Visokoluksuzni hotel na ekskluzivnoj lokaciji imat će 48 smještajnih jedinica, od kojih su dva predsjednička apartmana, restoran, dvije manje kongresne dvorane, zimski bazen, wellness centar te podzemnu garažu za 66 automobila. Objekt, površine 7300 četvornih metara, imat će dvije podzemne etaže, prizemlje i tri kata s nadgrađem.

Gradnja rustikalne zgrade s kamenim pročeljem trebala bi se završiti za 18 mjeseci pa bi, bude li teklo sve prema planu i bez nepredviđenih zastoja, Split u turističku sezonu 2013. mogao ući obogaćen luksuznim hotelom čiji će gosti biti bogatiji klijenti. Kerum je Marini Wallner prodao "Vilu Matić", od koje je također svojedobno planirao napraviti hotel. Iako je ostao bez "Vile Matić", od Bačvica očito nije odustao. Ulaganja u turizam i dalje ga zanimaju, unatoč negativnim iskustvima s hotelom "Marjan", koji mu je već "progutao" gomilu novca, a još ne može ni reći kad će ga otvoriti. Kad je riječ o drugoj aktualnoj investiciji Kerumove družice Fani Horvat, koja je u žarištu ne samo splitske, nego i šire javnosti, gradnje restorana na Marjanu, tu, čini se, stvari i dalje neće ići glatko.

Problemi na Marjanu

Iako je stari ministar Branko Bačić promijenio odluku Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva iz lipnja prošle godine te prije izbora, na koje su HDZ i Kerum izašli u 10. izbornoj jedinici, dopustio gradnju Fanina ugostiteljskog objekta, sudeći prema izjavama novog ministra Ivana Vrdoljaka – ništa od toga. Upitan kako će se Ministarstvo odnositi prema tome, jer je izdalo dva oprečna rješenja, on se pozvao na ono starije, u kojemu je navedeno da se na Marjanu ne može graditi nova ugostiteljska građevina. Prije godinu dana održan je i prosvjedni skup Splićana koji ne žele gradnju na Marjanu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar WindFucker
WindFucker
20:10 13.01.2012.

Kameni hotel? Čuo sam za pojmove poput luksuzni hotel, boutique hotel, obiteljski hotel, ali za kameni hotel nisam čuo do prije par minuta... Možda će ga nazvati Kremenko?

VI
vindaa
12:47 14.01.2012.

e fani fani šteta ti je mladost provest u starim krevetima nije sve u parama

DA
dahna
10:16 15.01.2012.

WindFucker...molim te ne vrijeđaj Kremenka.Kremenko je pozitivan lik iz crtica a Kerum je ziva negativa iz svakodnevice . A kaj je tice Kameni hotel to je u rodnom stilu Keruma....on je ionako gena kamenih.