POLICIJA U LOVU NA KRŠITELJE EPIDEMIOLOŠKIH MJERA

Kažnjena s 500 kuna jer je u policijsku postaju dva puta došla bez zaštitne maske

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Podstrana: Policija kontrolira propusnice vozača na jednoj od kontrolnih točaka
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Šibenik: Akcija Roadpol - pojačan nadzor teretnih vozila i autobusa provodi se u cijeloj Europskoj uniji
19.03.2021.
u 12:36
Manji broj spomenutih je zatečen na granici iako im nije ukinuta mjera samoizolacije, a većina od njih je prilikom ulazne granične kontrole neistinito navela da su u tranzitu
Pogledaj originalni članak

U tjedan dana, od 12. ožujka pa do danas  policija je na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak na izlasku iz Republike Hrvatske u 12 slučajeva zatekla ukupno 17 osoba koje su prekršile epidemiološke mjere. Riječ je o petero državljana Hrvatske, pet državljana Njemačke, po dva državljana Austrije,  Bugarske i Italije te o državljaninu Ukrajine.

-  Manji broj spomenutih je zatečen na granici iako im nije ukinuta mjera samoizolacije, a većina od njih je prilikom ulazne granične kontrole neistinito navela  da su u tranzitu. Unatoč tome nisu napustili područje Republike Hrvatske u roku od 12 sati već su boravili na području Rijeke, otoka Krka, Istre i drugih mjesta, a da nisu obavili niti potrebno testiranje na bolest COVID-19 niti su  bili u samoizolaciji - priopćila je PU primorsko-goranska.

Osim spomenutih, 15. ožujka  u policijskim prostorijama zatečen je makedonski državljanin, koji je trebao biti u samoizolaciji, a koji je također pri ulasku u Republiku Hrvatsku izjavio da je u tranzitu. Narednog dana, 16. ožujka policija je na crikveničkom području zaustavila državljanina Albanije, kojem je bila određena samoizolacija. U policiji kažu da su svim  navedenim osobama  izdani prekršajni nalozi kojima im je izrečena novčana kazna  od 8.000 kuna.

Sankcionirana je i 38-godišnjakinja  koja je 16. ožujka u dva navrata došla u policijsku postaju u Opatiji, a  da nije imala zaštitnu masku. Kada je prvi put došla, policajci su joj izdali pisano upozorenje, no ona se na njega oglušila. I drugi put je došla bez zaštitne maske pa je  kažnjena s 500 kuna. U PU primorsko - goranskoj kažu i da je u istom razdoblju evidentirano još osam osoba koje nisu  imale  zaštitnu masku. Svi su 14. ožujka zatečeni u zatvorenom prostoru na području Malog Lošinja pa su dobili pisana  upozorenja.

Zbog kršenja epidemioloških mjera prekršajno je prijavljen i 43-godišnji hrvatski državljanin koji je organizirao privatno druženje, održano 14. ožujka na području Opatije, a kojem je prisustvovalo više osoba. Istog dana na ulasku u Republiku Hrvatsku 77-godišnjak, inače državljanin Hrvatske i Italije, policajcima je predočio  krivotvoreni PCR test pa je kazneno prijavljen zbog  krivotvorenja isprava.

Zbog krivotvorenja PCR testova posla je imala i policija u Bujama koja je kazneno  prijavila 65-godišnjeg  slovenskog državljanina i 58-godišnjeg hrvatskog  državljanina. Slovenski državljanin je 18. ožujka oko 17 sati došao na granični prijelaz Plovanija. Pokazao je policajcima negativan PCR test za koji se provjerom ustanovilo da je krivotvoren. Odnosno da ga je 65-godišnjak kupio u Ljubljani od za sada nepoznate osobe.  Što se tiče 58-godišnjaka, on je policiji dostavio krivotvoreni PCR test, kako bi mu se ukinula samoizolacija koja mu je određena 3. ožujka, kada je preko graničnog prijelaza Plovanija ušao u  Hrvatsku.

 

Uvode se besplatne COVID putovnice

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.