U nedjelju

Kardinal Puljić: Vjerski vođa koji je u podijeljenoj zemlji ostao vjeran svome narodu, ali i svojoj državi

Foto: VL
Kardinal Puljić: Vjerski vođa koji je u podijeljenoj zemlji ostao vjeran svome narodu, ali i svojoj državi
11.09.2020.
u 16:13
Sve o životnoj priči kardinala Puljića čitajte na 124 stranice u nedjelju 13. rujna
Pogledaj originalni članak

Večernji list je pripremio specijalni magazin posvećen vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću, koji ove godine slavi 75 godina života, 50 godina svećeništva te 30 godina biskupstva.

Specijal potražite na dar uz Večernji list u nedjelju 13. rujna.

Zalagao se za cjelovitost i suverenost BiH, ali i za nacionalne interese Hrvata.

Četiri iscrpna poglavlja donose veliku životnu priču kardinala Puljića, dosad neispričane priče i mnoge neobjavljene fotografije. 

U magazinu obrađujemo život i djelo toga iznimnog čovjeka koji je hrvatskom narodu u BiH služio tijekom jednoga od najburnijih i najtežih razdoblja naše povijesti, često riskirajući vlastiti život, koji se dosljedno borio za prava svakog čovjeka, ne dijeleći ljude prema nacionalnosti i vjeri, koji se ustrajno zalagao za cjelovitost i suverenost BiH, ali i za nacionalne interese Hrvata.

U specijalu čitajte: 

Veliki intervju s kardinalom, priču o njegovim svećeničkim danima, reportažu iz rodnog sela, priču o obiteljskoj lozi, o tome kako ga je prisluškivala Udba, o životu u ratnom Sarajevu, o atentatu, esej o njemu kao graditelju mostova među narodima i religijama, o odnosu s franjevcima, odnosu prema Međugorju, što je govorio o različitim političkim pitanjima, što je pisao u svojim dnevnicima kad je birao dvojicu papa, što o njemu kažu vjerski poglavari, političari, intelektualci i drugi.

Specijal potražite na dar uz Večernji list u nedjelju 13. rujna.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr