Prvi potpredsjednik

Karamarko zbog 'obiteljskih razloga' nije došao na sjednicu Vlade

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
tomislav karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Karamarko
25.05.2016.
u 11:33
Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas se nije pojavio na sjednici Vlade.
Pogledaj originalni članak

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas se nije pojavio na sjednici Vlade. 

Portal televizije N1 piše da je Karamarko svoj izostanak opravdao "obiteljskim razlozima", ali o kakvim se obiteljskim razlozima radi, još nije poznato. 

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila izmjene Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju kojima Banski dvori predlažu povećanje maksimalnog iznosa sudjelovanja (participacije) osiguranih osoba u troškovima zdravstvene zaštite. To znači da se za osobe koje nemaju dopunsko zdravstveno osiguranje maksimalni iznos participacije za bolničko liječenje povećava s dvije na tri tisuće kuna.

Također, izmjenama se osiguranicima HZZO-a propisuje obveza plaćanja naknade za pregled u hitnom bolničkom prijamu koji je obavljen na njihov zahtjev, i to u slučaju kada se pregledom ne ustanovi indikacija za hitnu medicinsku pomoć koja podrazumijeva pružanje dijagnostičkih i terapijskih postupaka nužnih u otklanjanju neposredne opasnosti za život i zdravlje. Prema najavama, ta bi naknada trebala iznositi 150 kuna.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 126

UR
urbaniU
13:15 25.05.2016.

Pocelo se dogadati onog trena kad se suprostavio zlocinackoj UDBI i dvojac izrucili Njemackoj.

ST
styx67
12:15 25.05.2016.

ova VL je još i umjeren, druge tiskovine tipa SD vrište naslovima; početak kraja, fali još jedan glas, panika u HDZ-u, uzbuna i sl, izgleda da novinarčići pišu popis svojih želja a ne objektivno izvješćuju.

BE
berogrga
11:56 25.05.2016.

Hrvatsku u pvom kvartalu 2016. čeka rast BDP-a od 2.8 posto što je itekako više od prognoziranih 1.9 posto. Grčić je govorio da nas očekuje zbog "lošeg starta" vlade pad bdp-a, baš me sad zanimaju njegovi komentari. Raste nam zaposlenost, pada nezaposlenost, (trenutno 236 tisuća nezaposlenih). Mediji i sdp namjerno šire defetizami jer su u panici zbog ovih gospodarskih rezultata, a uz to misle da micanjem Karamarka spašavaju Milanovića, Jakovinu, Ostojića, Zmajlovića i Krešu od istraga. Uglavnom, među poduzetnicima i većinom građanima vlada optimizam, a partijski mediji i anketarske agencije svim silama to pokušavaju zaustaviti i prezentirati u javnost neku svoju sliku, ali nemaju utjecaja na većinu javnosti.