Karamarko potvrdio: 'Nitko u zrakoplovu nije preživio'

11.02.2009.
u 15:55
Pogledaj originalni članak

Posjetili smo čovjeka koji je nastradao jučer u lavini u potrazi za ostacima zrakoplova. Zatekli smo čovjeka koji ima teži prijedlom bedrene kosti i, hvala Bogu, kako je moglo završiti, jako smo zadovoljni. Hrvoje koji tu sada leži ranjen opisao nam je kako se to dogodilo, a on je svojim prisebnim stavom i držanjem možda spasio živote drugih naših specijalaca. Hrvoje je mlad i noga će brzo zacijeliti i moći se vratiti na posao, odnosno što god bude želio.

Moram pohvaliti svoje specijalce jer doista su radili i još rade u neljudskim uvjetima i nadljudskim naporima izvršavaju svoje zadaće. Ovo je bila jedna od najopsežnijih akcija kod nas - rekao je jučer u zadarskoj Općoj bolnici nakon posjete ozlijeđenom specijalcu Hrvoju Kamenjarinu ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko te kazao, na upit novinara, kako je nedvojbeno da nitko, nažalost, od putnika u cesni 303 nije preživio.

- Naši djelatnici na Velebitu i dalje tragaju za posmrtnim ostacima ljudi i ostacima letjelice. Obavještavanje obitelji o smrti njihovih članova je u tijeku - rekao je Tomislav Karamarko.

Na novinarski upit istražuje li policija tvrdnje da je kontrola leta trebala odmah po uzlijetanju s Plesa obavijestiti pilota o zabrani letenja iznad 6500 stopa iznad Velebita, a ne minutu i pol prije nestanaka s radara, odnosno nesreće Tomislav Karamarko i Vladimir Faber, ravnatelj policije, rekli su kako će javnost o svemu biti obaviještena na vrijeme, ali i da policija radi na tome, te da ima sve zapise.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr