PORUKA MINISTRA

Karamarko: Nema organiziranog progona esdepeovaca

Foto: Patrik Macek
Karamarko: Nema organiziranog progona esdepeovaca
13.03.2010.
u 13:52
Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko gostovao je u emisiji Intervju tjedna radija 101. Borba protiv korupcije, napadi iz redova SDP-a, Faberova smjena bile su samo neke od tema razgovora.
Pogledaj originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko gostovao je u emisiji Intervju tjedna Radija 101. Borba protiv korupcije, napadi iz redova SDP-a, Faberova smjena bile su samo neke od tema razgovora.

- Nema progona SDP-ovaca, niti se na sjednici Vlade dogovaralo o organiziranom podizanju kaznenih prijava protiv SDP-ovih gradonačelnika, na početku je rekao Karamarko komentirajući izjavu SDP-ova zastupnika Jovanovića da je udar na SDP dogovoren na sastanku u Vladi.

SDP-ov Slavko Linić nazvao ga je pak špijunčinom broj jedan.

- Termin špijunčina naravno nije prikladan i smatram da je izrečen u afektu na jedan način koji nije primjeren jednom saborskom zastupniku. Osim što su plaćeni da zastupaju interese građana, plaćeni su i da budu pristojni

A relaciju SDP-Karamarko užarila je i izjava Dragana Stazića koji ga je optužio da je skoro pa izdajnik.

- Nikad nisam bio izdajnik, a Stazić nema pojma o razlozima Faberova odlaska.

Na pitanje zašto javnost još nije upoznata s razlozima Faberove smjene kazao je:

- Ne bih o tome govorio. Mnogo toga smo prošli i on je moj prijatelj. No nije otišao zbog nekog konkretnog slučaja o kojima se tada pisalo.

Na konstataciju da Ivo Sanader nije volio Fabera kratko je odgovorio:

- Dijelom ste u pravu.

A nakon što je Karamarko ustvrdio da je sad vrijeme za promjene i uređivanje države uslijedilo je pitanje jedne slušateljice koja je upitala što je policija radila prethodnih 20-ak godina.

- Teško mi je kometirati rad policije prije mog dolaska. Ministar sam tek 15 mjeseci. Djelomično je točno da su policija i vlada krenuli u borbu protiv korupcije odstupanjem Ive Sanader s mjesta premijera. I zato je dolazak Jadranke Kosor na mjesto premijerke strateški bitan. Da je Sadander ostao premijer dogodile bi se akcije s kamionima i Hypom. Ključna stvar je, ponavljam, dolazak Jadranke Kosor na mjesto premijerke koja nam je dala odriješene ruke i podigla rampu za borbu protiv korupcije.

Rušenje varšavskog trojanskog konja, slanje interventne zbog komunalnog prekršaja te postupanje policije protiv seljaka ministar unutarnjih poslova ocijenio je da su napravljeni po redu i zakonu.

Spomenuo je i važnost dobre suradnje s građanima te da će se svaka kvalitetna informacija dodatno nagrađivati. Maksimalan iznos nagrade je svakako poticajnih 200 tisuća kuna.

- Ne znam koliko će se vrednovati pojedine informacije, ali da ste mi ranije rekli donio bih cjenik - našalio se ministar.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

OB
-obrisani-
15:40 13.03.2010.

Linic naziva Karamarka spijuncinom broj jedan! Po Linicu ,strogo je zabranjeno diranje u \"svetu komunisticku partiju\" a njeni clanovi su \"bezgrijesni\".Moralna vertikala drugova sebi daje za pravo da ocjenjuje rad policije,da proziva policiju i da javno blati policiju.Saborski zastupni prima placu da brani interese naroda a cije interese on to zastupa osim svojih i \"majke partije\"?

OB
-obrisani-
01:34 14.03.2010.

...a donedavno se zaklinjao svima i svugdje da je Faber unaprijeđen a ne smijenjen. Sad tvrdi suprotno. Kako ovome Karamarku išta vjerovati?

OB
-obrisani-
22:09 13.03.2010.

\"Nema organiziranog progona esdepeovaca\" Šteta, bandite bi organizirano trebalo pohapsiti. pozdrav vaš zmijicamala