Stjepan Mesić:

'Karamarko ne razumije, Hrvata ne bi bilo da su svi bili ustaše'

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Mesić (1)
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Stjepan Mesić (1)
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Stjepan Mesić (1)
31.05.2012.
u 23:01
Mesić je naglasio da osobno ne bi išao na inauguraciju novog srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića.
Pogledaj originalni članak

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u svom gostovanju u emisiji "60 minuta s Tihomirom Ladišićem" na 24 sata TV-u ocjenio je da novoizabrani predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ne razumije što se dogodilo nakon Drugog svjetskog rata.

- Ne razumije da ne bi bilo Hrvata da su svi Hrvati otišli u ustaše. Samo zahvaljujući Hrvatima koji su otišli na najispravniju stranu, na stranu antifašizma mi danas imamo Hrvatsku, neki to ne razumiju pa ni Karamarko iako je povjesničar, on bi to morao znati. Činjenica je da NDH nije funkcionirala kao pravna država, to je bio zločinački sustav. Znamo kako je rat završio, ali danas moramo biti kreativni da nađemo izlaz iz ove krize i da građanima osiguramo bolji život. Ne smijemo se dijeliti na motivima na kojima su se dijelili naši djedovi i očevi - kaže Mesić.

Nije iznenađen što je postao predsjednik HDZ-a, a na pitanje zašto i kada se razišao s njim odgovorio je da ne zna.

- To bi s njim trebalo razgovarati, s njim nisam o tome razgovarao - rekao je Mesić.

Dodao da na Bleiburgu nije bilo ubijanja, ali na putu do logora jest.

Nakon što već nekoliko dana u javnosti Split Pride diže prašinu Mesić je istaknuo da je protiv velikih spektakla no da podržava povorku.

- Ovi drugi traže od njih da promjene svoje seksualno opredjeljenje, a to u civiliziranoj zemlji ne smije biti - smatra Mesić.

Presudu generalu Anti Gotovini Mesić je komentirao pitanjem: Ako Gotovina odgovara za prekomjerno granatiranje Knina, tko je onda odgovarao za prekomjerno granatiranje Vukovara?

Mesić je naglasio i da bi bilo pretenciozno od njega da daje savjete aktualnom predsjedniku, no da osobno ne bi išao na inauguraciju novog srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića. Dodao je i kako je Josipoviću zamjerio tvrdnju da je pomagao Gadafiju te da čeka da mu objasni kako je to točno učinio.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 199

Avatar Uzdanica
Uzdanica
21:26 01.06.2012.

da ponovim prvi post. +119 31.05.2012. u 23:12h Uzdanica je napisao/la: Povijest koju nam podvaljuje Mesić srušena je 1991.

Avatar Uzdanica
Uzdanica
23:12 31.05.2012.

Povijest koju nam podvaljuje Mesić srušena je 1991.

BU
budagigo
16:22 01.06.2012.

ajde ti nama mesiču zapjevaj jednu kao onda u australiji 1991g.-znamo da znaš nemoj se sramiti.