Neće biti zamjenik Piculi

Karamarko blokirao Stiera u delegaciji
 EP-a jer 'radi protiv interesa HDZ-a u BiH'

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Karamarko blokirao Stiera u delegaciji
 EP-a jer 'radi protiv interesa HDZ-a u BiH'
02.08.2014.
u 09:24
Predsjednik HDZ-a na sjednici Predsjedništva stranke rekao je Dubravki Šuici da će ona biti zamjenica šefa delegacije EP-a za BiH
Pogledaj originalni članak

HDZ-ov europarlamentarac Davor Ivo Stier izgubio je svaku nadu da bi mogao u novom mandatu Europskog parlamenta postati zamjenik šefa delegacije EP-a za odnose s BiH i Kosovom nakon što je to na sjednici Predsjedništva HDZ-a početkom srpnja u Osijeku blokirao sam predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

Kako neslužbeno doznajemo od izvora u HDZ-u, tenzije oko tog imenovanja dosegle su vrhunac kada je na sjednici Predsjedništva stranke Dubravka Šuica nabrajala koji je HDZ-ov europarlamentarac dobio mjesto u kojem odboru i kojoj delegaciji, pa je spomenula Stiera na mjestu zamjenika šefa delegacije za BiH, na što je Karamarko rekao da to ne dolazi u obzir jer, kako izvori prepričavaju Karamarkovu argumentaciju, “Stier radi protiv interesa HDZ-a u BiH”.

Karamarko je rekao Šuici da će ona biti zamjenica šefa delegacije EP-a za BiH. Šuica je, neslužbeno se doznaje, već tada bila napisala europskim pučanima da će Stier biti njihov kandidat, no nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a morala je pisati novu obavijest europskim pučanima.

Na čelu delegacije Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom bit će SDP-ovac Tonino Picula. Picula i Stier, podsjetimo, surađivali su na tekstu posljednje rezolucije o BiH koju je Europski parlament usvojio u prošlom sazivu, a predsjednik Ivo Josipović dodijelio im je državno odličje zbog toga što, iako iz različitih političkih opcija, surađuju na pitanjima od hrvatskog nacionalnog interesa.

>> Zbog dvojbe o Stierovoj lojalnosti HDZ još nije odredio zamjenika Piculi

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 148

DU
Deleted user
09:09 02.08.2014.

...Srbija je već odavno „prešla Drinu“, i fizički i politički, posebice u „jugoslavijama“, Muslimani su se već odavno, od J.B. „odbili od (hrvatske) sise“, te začeli (Alija perfidno žrtvujući svoju krv, kroz Sarajevo i Srebrenicu, a ne lomeći srbsku okupaciju, a mogao je!) đamahiriju u srcu Europe, pa je „multikulti“ BiH utopija i samo na šteti Hrvata! Ne postoje ni šanse za nekakvu „aktivnu i miroljubivu koegzistenciju“ Republike Hrvatske s BiH, jer je, ako bi i Hrvatska htjela, to ne će dugoročno dopustiti ni Srbija (i RS) ni Bosanci, koji su već ostvarili pola plana. Nekakve ideje o Europi bez granica, kojima smo u posljednje vrijeme zapljusnuti, preko noći se mogu promijeniti, pogotovo kad se vidi koliko nacionalnih, sada regionalnih entiteta (i u EU) traži svoje, uz ekonomski katalizator. Jedini je izlaz za spas Hrvata u BiH treći entitet, kantonizacija (možda po Wance – Owenu, popisu iz 81.), kao priprema za bilo kakav scenarij. Sve ostalo je izdaja hrvatskih nacionalnih interesa na hrvatskim prostorima, koja u budućnosti može (i hoće, pitanje je samo kada!) opaliti po glavi i sadašnju Republiku Hrvatsku! P.S. A možda je to nekima u Hrvatskoj i izvan i cilj?

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
13:55 02.08.2014.

Stier postaje sve popularniji i u stranci i općenito kod birača što Karamarko smatra prijetnjom i nastoji na sve načine degradirati Stiera i gurnuti ga u zapećak. Šuica je ulizica koju niti ljudi u stranci niti birači ne želi u vrhu i bit će zanimljivo kad prođe referendumska inicijativa o izravnom biranju zastupnika u Sabor po imenu i prezimenu, a proći će (prikupljanje potpisa krajem rujna), kako će na prvim izborima nakon ovoga proći Šuica, kako Stier, a kako Karamarko. Ovo se naravno odnosi na sve stranke jer će grebsoni i ulizice stati na tanak led. Više neće biti dovoljno lickati oko šefa i ulizivati se. Mjerilo će postati neke druge stvari. Isto tako šef neće moći "ušutkati" svog glavnog konkurenta gurajući ga u kut.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
14:13 02.08.2014.

Činjenice su sasvim jasne, a činjenica je da je Davor Ivo Stier u svojih godinu dana u EU parlamentu napravio više za Hrvate u BiH nego Stjepan Mesić, Josip Manolić i njihov učenik Tomislav Karamarko u zadnjih 25 godina. Sve je jasnije da je Karamarko ubačen na vrh HDZ-a od strane Mesića i Manolića kako bi ih zaštitio od dolaska HDZ-a na vlast, jer pravi HDZ bi sigurno učinio sve da ova dvojica završe iza rešetaka, gdje im je i mjesto, a ne bi minirao čovjeka koji je skupa s Toninom Piculom ukazao na diskriminaciju koja se vrši protiv Hrvata iz BiH, prmjenio svijest međunarodne zajednice i doveo do toga da se sad po najnovijim planovima međunarodne zajednice planira treći entitet, što je je jedini uvjet za opastanak hrvatskog naroda u BiH ali i za opstanak BiH, jer ta država u ovakvom stanju kakvo je sad jednostavno ne može opstati.