smaknut u džipu

Kamatara namamio na osamu pa ga ubio

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
pula,mrtvac,policija (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
pula,mrtvac,policija (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
pula,mrtvac,policija (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
pula,mrtvac,policija (1)
14.05.2013.
u 08:38
Potvrđujući da je riječ o ubojstvu, policija zasad ne iznosi druga saznanja o okolnostima događaja, no neslužbeno se doznaje da je Pašukan ubijen hicima iz vatrenog oružja, a moguće je da je ubojica bio s njim u autu.
Pogledaj originalni članak

Aldin Dino Pašukan, 48-godišnjak iz Medulina, ubijen je u noći s ponedjeljka na utorak u svom sivom Land Roveru zaustavljenom uz Medulinsku cestu kraj Pule. Policija, potvrđujući da je riječ o ubojstvu, zasad ne iznosi druga saznanja o okolnostima zločina, no nakon obdukcije službeno je potvrđeno da muškarac ima prostrijelnu ranu u predjelu glave te da je usmrćen hicem vatrenim oružjem iz neposredne blizine. Policija je pozvala i građane koji nešto znaju o tragičnom događaju da im se jave.

Istražitelji češljali teren

Moguće je da se ubojica vozio s njim u automobilu te je nakon što ga je likvidirao pobjegao pješice preko okolnih njiva do mjesta na kojem je ostavio svoje vozilo ili ga je netko čekao.

Navodno su se u neko doba noći čuli zvukovi nalik hicima, no tada nitko od ljudi iz udaljenih kuća nije na to obraćao pozornost. Po nalogu zamjenice županijske državne odvjetnice Mirjane Zenzerović, očevid je počeo već tijekom noći, nakon što je oko 2.15 sati uz cestu u zaustavljenom džipu Pašukan pronađen mrtav.

– Tijelo mrtvog muškarca odvezeno je na obdukciju i dok ne budu poznati nalazi i ne završe izvidi, govoriti o uzroku smrti bilo bi nagađanje – kazala je Zenzerović dodajući da će automobil nakon završetka očevida biti odvezen radi dodatnog izuzimanja mikrotragova. Istražitelji su noću pod svjetlima reflektora počeli pretraživati okolni teren u potrazi za oružjem i tragovima koje je mogao ostaviti ubojica. U potrazi su angažirane brojne policijske snage i pas tragač.

Iz policije je poslijepodne stigla potvrda da ubojica još nije uhićen, no neslužbeno smo doznali da je policija provjeravala kretanje nekih osoba prethodne večeri i tijekom noći te da je poznanik ubijenog priveden na obavijesni razgovor zbog sumnje da ima saznanja o zločinu. Sivi džip s uključena sva četiri žmigavca pronađen je uz cestu, zaustavljen u smjeru prema Puli, na predjelu koji nije osvijetljen, a u blizini nema kuća.

Brutalno premlaćivanje

No, prema riječima vozača koji su prolazili cestom, automobil je ondje već stajao sat vremena prije ponoći, što govori da je Pašukan ubijen tri-četiri sata prije nego što je pronađen mrtav. Navodno je u ponedjeljak navečer oko 21.30 sati viđen u središtu Pule, a gdje je potom bio i s kim se sreo, pomno se istražuje.

Osim mogućnosti da je ubojica bio u istom automobilu s ubijenim razmatra se i mogućnost da se Pašukan s nekim trebao sastati na mjestu na kojem je zaustavio automobil, a taj ga je iz zasad neutvrđenih razloga usmrtio. Najvjerojatnije u automobilu ili kroz otvoreni prozor jer, koliko se moglo vidjeti, na Roveru nije bilo tragova propucavanja.

Ubojstvo Pašukana nalik je na klasično smaknuće, no zasad nema čvrste potvrde da je Pašukan pripadao kriminalnom podzemlju, iako je 2010. bio uvjetno osuđen na 11 mjeseci zatvora jer je dvije godine ranije teško premlatio Dušana Suzovića iz Šišana koji je jedva ostao živ.

“Nagazio” mnoge ljude

Uz njega se ipak veže priča da je razbijač i kamatar pa neki izvori motiv ubojstva nalaze upravo u neraščišćenim računima, reketu i dugovima, dok se s druge strane kao motiv spominje osveta nekoga koga je u prošlosti “nagazio”.

>>U rijeci Orljavi pronađen mrtav muškarac srednjih godina

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.