katastrofe

Kako se pripremiti za slučaj nesreća i katastrofa?

Foto: Ljiljana Risek
Kako se pripremiti za slučaj nesreća i katastrofa?
29.11.2010.
u 13:41
S važnošću pravodobnih priprema upoznati su volonteri iz Varaždina, Ludbrega, Ivanca, Lepoglave i Novog Marofa
Pogledaj originalni članak

Kako se pravodobno i učinkovito pripremiti za ublažavanje posljedica elementarnih nesreća i katastrofa koje mogu pogoditi građane – to je bila tema o kojoj je članovima županijskog interventnog tima i volonterima gradskih društava Crvenoga križa Varaždina, Ivanca, Lepoglave, Ludbrega i Novog Marofa govorio Marinko Metličić iz Odjela za pripremu i odgovor na katastrofe Hrvatskog Crvenog križa. Predavanje je održano u lepoglavskom Domu kulture kako bi se lokalne i županijske vlasti upoznalo s pripremama što ih Crveni križ obavlja kako bi u potencijalnim nesrećama što brže i učinkovitije mogao priskočiti u pomoć građanima.

- Crvenom križu Zakonom o zaštiti i spašavanju povjerena je važna zadaća ublažavanja posljedica nesreća i katastrofa. Dva su glavna puta našeg djelovanja. Prvi je priprema i rad gradskih i županijskih interventnih timova, a drugi je pravodobna priprema stanovništva za slučaj nesreća. To nastojimo postići projektom „Zajedno, informirani, pripremljeni“, a njime nastojimo djeci, roditeljima i svim ostalim građanima savjetovati kako se pripremiti i ponašati u kriznim situacijama – naglasio je Metličić i kazao da će sličan program, pod nazivom „Humane vrednote“, biti proveden i u nekim osnovnim školama.

Sudionicima skupa govorili su i varaždinski dožupan Milan Pavleković, dogradonačelnik Lepoglave Alojz Gredelj i ravnateljica županijskog Crvenog križa Nada Liber.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.