Kolumna

Kako se nonšalantni Igor Dragovan, 'prvi mačić SDP-­a', sam bacio u vodu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Kako se nonšalantni Igor Dragovan, 'prvi mačić SDP-­a', sam bacio u vodu
27.09.2014.
u 14:00
Zahvaljujući sjajnoj političkoj reportaži, doznajemo kako je ozbiljnost situacije uvidjela tek Jadranka Kosor
Pogledaj originalni članak

Dobro, prvi mačići se u vodu bacaju... veli Igor Dragovan, pa se ispred kamera stane kliberiti istom nonšalancijom kojom komentira strmoglavi pad rejtinga svoje stranke ili pak začudni seks skandal s jednom udanom danom. Nebitno, sve je nebitno, pa tako i 1,7 milijuna kuna ulupanih u jalovi sustav elektroničkog glasanja u Saboru, želi poručiti glavni tajnik SDP­-a, no srećom, RTL­-ova Nataša Božić nije mu povjerovala. Kako bi događaju kojeg je Dragovan pokušao minorizirati podebljala značaj, javila se uživo s Markova trga i pritom se požalila kako je "na žalost, pratila saborske sjednice i prije 10 godina kad je uvođen prvi sustav elektroničkog glasanja, plaćen 240 tisuća eura koji je također zapinjao od prvog dana".

Razotkrivajući sav cirkus u klupama parlamenta, RTL­-ovci u eter pripuštaju i cerek inače razumne Vesne Škare Ožbolt koja u prilogu sudjeluje s izjavom "nije za očekivati da će biti perfektno". Zahvaljujući sjajnoj političkoj reportaži, doznajemo kako je ozbiljnost situacije uvidjela tek Jadranka Kosor koja postavlja jedino pametno pitanje: "Ako ne možemo urediti sustav glasanja u parlamentu onda što možemo?"

Ne znaju li što se može kupiti s 1,7 milijun kuna, sugestija stiže ponovno iz RTL­-ova dnevnika i njihove priče o stotinjak učenika s posebnim potrebama koji još uvijek nemaju svog asistenta za nastavu. Usput, HTV bila je na istom mjestu u isto vrijeme, no u tome nije prepoznala skandaloznu bahatost bez presedana, štoviše, Tatjana Munižaba sugerira kako je u pitanju "desetostruko manje od iznosa koji se stavlja na teret Marine Lovrić Merzel". No, što je 1,7 milijuna za rasipnike s Prisavlja?

PLUS

Zoltan Kabok jedan je od rijetkih novinara zbog kojih ne žalimo 80 kuna za tv pretplatu. Svakodnevno se javlja s tursko­-sirijske granice, tamo gdje je javnoj televiziji mjesto

MINUS

Nova TV sinoć u udarnom terminu prikazuje još jedan u nizu filmova sa Stevenom Seagalom. Gdje ih samo nalaze, pita se bespomoćni gledatelj prije nego će prebaciti na HTV3

>> Saborski aktualac jedino je mjesto gdje Jihadi John ispade gospodin

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

RE
retfala
15:15 27.09.2014.

on u seks skandalu hahahahaha...pa kakva to mora biti bundeva da se opali s njim...

SE
sestrićna
15:17 27.09.2014.

drugar mjenja perkovića koji trenutno u njemačkoj uči pjevati...

MX
MXLCLGTG
14:29 27.09.2014.

Mijenjam Kanal kad vidim tipa da se sprema dati izjavu.