danas U VEČERNJEM

Kako nas vide stranci

Foto: VL
naslovnica
Foto: Marko Prpić/Pixsell
23.4.2015.,Zagreb - Anastasya Raditya Lezaic je indonezanka koja zivi u Hrvatskoj.Anastasya s kcerkom Fridom . Photo: Marko Prpic/PIXSELL
26.04.2015.
u 23:55
Zavoljela je sarmu i ćevapčiće, zimnica joj se ne sviđa, a posebne simpatije ima za – ZET
Pogledaj originalni članak

Bedekovčina je nakon Jakarte s više od deset milijuna stanovnika i jetseterske Nice Indonežanki Anastasyi Raditya – te 2010. još bez drugog prezimena Ležaić – bila šok u svakom smislu. Iz zemlje osunčane svih 12 mjeseci, tek s nešto malo toplije odjeće iz francuskih dana, u Zagorje je stigla na samom pragu zime, a osim s budućom svekrvom, odmah se morala upoznati i s debelim snijegom.

– Nije bilo jednostavno, nisam znala jezik, prvih šest mjeseci s današnjom sam se svekrvom sporazumijevala rukama. Ljudi su me zagledali kada bih ušla u trgovinu ili u jedini lokalni kafić... A što se snijega tiče, nije bilo tako strašno, išli smo i na sanjkanje, ali nam je netko tih dana ispred kafića ukrao sanjke – prisjeća se prvih doživljaja mlada indonežanska politologinja, koja je svog Zagorca upoznala na magisteriju u Nici.

Indonežani su, kaže, opterećeniji poslom, nerijetko rade na dva mjesta, u zemlji sa 230 milijuna stanovnika konkurencija je velika i natjecateljski su raspoloženi puno više nego Hrvati.

>>Cijelu priču Indonežanke Anastasyje Radiytje pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka ili prelistajte u e-izdanju Večernjeg lista

>>Ostavili Englesku i doselili se u malo međimursko selo

Foto: VL

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

SA
santos008
23:41 26.04.2015.

Vide nas suprotno od onog sto mi mislimo da jesmo

Avatar Equinox
Equinox
23:20 26.04.2015.

Kako nas vide stranci? Vide nas ocima, kao i mi njih

HY
Hygeia
00:11 27.04.2015.

Vide naciju koja samo kuka,ocekuje da ce netko nesta dati(nasljediti).,vecina lopovi,prevaranti i fusari,vecina alkolizirani i agresivni.