Vraća se na posao

Kakav Božić za smijenjenog općinskog službenika: 'Pod bor' će dobiti bogatstvo

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
novac
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Marko Ravnić
10.12.2018.
u 09:41
Aktualni načelnik Marko Ravnić nije želio komentirati cijeli ovaj slučaj pa ni gotovu sudsku presudu
Pogledaj originalni članak

Bivši službenik Općine Ližnjan koji je prije tri godine dobio otkaz, a koji se potom i žalio na tu odluku, ovih dana trebao bi dobiti lijepu "božićnicu" iako više ne radi u Općini.

Bude li sve teklo onako kako je presuđeno, bit će mu isplaćeno 700 tisuća kuna, a po svemu sudeći, bit će vraćen i na posao, doznaje Glas Istre

Presudom Visokog upravnog suda ovih je dana potvrđena presuda Upravnog suda u Rijeci kojim je poništeno rješenje bivše načelnice Općine Ližnjan Maje Cvek datirano od 11. rujna 2015. godine o otkazu ugovora o radu, a istodobno, tom je presudom potvrđena i odluka o obustavi upravnog postupka u kojem je doneseno navedeno rješenje.

Što sada Općina mora napraviti? Mora "vratiti stvari na početak", odnosno otpuštenog službenika vratiti na posao te mu isplatiti i sve troškove, odnosno isplatiti sve neisplaćene plaće, doprinose na plaću, naravno kamate i sve dodatke koji proizlaze iz kolektivnog ugovora za razdoblje u kojem nije radio.

Aktualni načelnik Marko Ravnić nije želio komentirati cijeli ovaj slučaj, pa ni gotovu sudsku presudu.

>> Pogledajte što nam donosi smanjenje PDV-a

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
10:20 10.12.2018.

Nadam se da će sada ona koja je odgovorna za nezakoniti otkaz biti ovršena za iznos koji mora platiti općina...... Odgovornost ne može niti smije biti samo politička.