PREDSJEDNIČKI KANDIDAT POZIVA

Kajin: Bandiću, Vidoševiću i Primorče, objavite svoje financijere

Foto: Arhiva VL
Kajin: Bandiću, Vidoševiću i Primorče, objavite svoje financijere
08.12.2009.
u 13:58
Nikad, kaže Kajin, nije u neke izbore uneseno više novca nego u ove izbore. Stoga poziva predsjedničke kandidate Bandića, Vidoševića i Primorca da obznane svoje financijere ako žele izbjeći sumnju u prljav novac.
Pogledaj originalni članak

Iza bivšeg premijera Ive Sanadera ostao je bankrot države. No došlo se još jednom na moje. Ako se to dogodi, a svi putovi vode do bivšeg premijera, to znači da ovi postupci neće stati samo na njemu, nego će otići dalje do nekih predsjedničkih kandidata, a onda je i revizija pretvorbe moguća - zaključak je ideesovca Damira Kajina koji se na svojoj izvanrednoj konferenciji za novinare osvrnuo i na pozadinu predsjedničkih izbora.

Nikad, kaže Kajin, nije u neke izbore uneseno više novca nego u ove izbore. Stoga poziva predsjedničke kandidate Bandića, Vidoševića i Primorca da obznane svoje financijere ako žele izbjeći sumnju u prljav novac. On osobno će, kaže, potrošiti svega 125 tisuća kuna za pet spotova na televiziji. Toliko, kaže Kajin, Vidošević, Bandić i Primorac potroše dok se obriju.

- Prljavi novac u kampanji gori je od klasične korupcije. Želi zavladati institucijama da bi sebe sačuvao i državu iskorištavao. - kaže Kajin koji smatra i da komercijalne televizije igraju prljavu igru i pita se tko stoji iza njih.

- Po njima neovisni predsjednički kandidati ne smiju proći, a neovisni smo mi bez novca. Proći će oni koji podržavaju hrvaske trupe u Afganistanu, arbitražni sporazum sa Slovenijom - napominje Kajin.  

Dodaje i da, ako Hrvatske želi naprijed, treba demontirati politiku Ive Sanadera. Poruka bivšeg premijera stranačkim kolegama da ne "diraju" Vidoševića, Primorca i Bandića nije dobra, kaže Kajin, za Hrvatsku jer ona pokazuje da je to izbor kapitala i organiziranog kriminala. 

- Mesićeva izjava da USKOK treba ispitati glavnog "maga" posljednja je Mesićeva pomoć Hrvatskoj i poziv da se svi trgnemo - kaže Kajin.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

WE
webber17
16:40 08.12.2009.

Prvi put se slažem s Kajinom... NEka ta bagra objavi svoje financijere... jaooo

ST
stripi
18:23 08.12.2009.

zanimljivo da baš Kajin želi maknuti vojsku iz Istre i time oslabiti strateške položaje. Pitam se za koga je taj Kajin?

Avatar bok
bok
14:24 08.12.2009.

Kajin nije kandidirao jer ozbiljno misli da ce netko uopce za njega glasovati, nego samo da bi malo prezentirao egotrip i blatio, sirio pesimizam, bacao ljude u bed itd. Taj tip je totalno destruktivan. Bas me zanima tko stoji iza njega, tko ga financira i tko ce ga placati kad ispane iz politike jer kad tad budu ljudi sjeverozapadne Hrvatske konacno shvatili koju igricu igra on, njegovi partijski drugovi...i krugovi iza njih...