stanje se pogoršalo

Južnoafrikanci se pripremaju na odlazak Mandele

Foto: Reuters/PIXSELL
nelson mandela
Foto: Reuters/ PIXSELL
mandela
Foto: Reuters/ PIXSELL
mandela
Foto: Reuters/ PIXSELL
mandela
Foto: Reuters/ PIXSELL
mandela
Autori am/VLM, ig/VLM
26.06.2013.
u 22:04
Stanje Nelsona Mandele dodatno se pogoršalo. Južnoafrikanci se spremaju oprostiti od bivšeg predsjednika
Pogledaj originalni članak

Nobelovac i bivši južnoafrički predsjednik Nelson Mandela u stabilnom je stanju, kaže njegova unuka, iako je i dalje kritično. Ndileka Mandela rekla je kako obitelj 94-godišnjeg Mandele tješe poruke podrške javnosti. U međuvremenu njegova kći Makaziwe rekle ja da je "još uvijek ovdje" i reagira na dodir.

Južnoafrikanci se spremaju oprostiti od Mandele nakon što mu se stanje posljednjih dana dodatno pogoršalo. Predsjednik Jacob Zuma upravo je iz tog razloga odustao od putovanja u Mozambik. Nakon što je posjetio bivšeg predsjednika u bolnici jučer navečer, Zuma je odustao od puta, piše Reuters.

- U posljednjih 48 sati, stanje Nelsona Mandela se pogoršalo, kazao je predsjednikov glasnogovornik. Nije htio komentirati medijske natpise kako je Mandela priključen na aparate za održavanje na životu.

Podsjetimo kako su jučer svi mediji izvještavali da Nelsona Mandelu održavaju na životu uz pomoć strojeva, te da će odluku koliko će još dugo živjeti donijeti njegova obitelj. Nacionalnom heroju Južne Afrike, pišu, otkazali su bubrezi, a liječnici su obitelji kazali da mogu odlučiti kada će se isključiti strojevi. Mandela je u bolnici od 6. lipnja, nakon teške upale pluća.

>> Mandelina kći: Tata je pronašao svoj mir

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.