poruka šefa EK

Juncker poručio Turskoj: Nećete tako skoro u EU

Foto: Reuters/PIXSELL
Juncker poručio Turskoj: Nećete tako skoro u EU
25.07.2016.
u 11:54
Zemlja koja u svoje zakonodavstvo uvede smrtnu kaznu nije mjesto u Europskoj uniji - kazao je Juncker
Pogledaj originalni članak

Turska neće tako skoro ući u Europsku uniju, a pregovori oko njezina pridruživanja će se smjesta obustaviti ako odluči ponovo uvesti smrtnu kaznu, izjavio je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

Nakon neuspjelog vojnog udara, oko 60.000 vojnika, policajaca, sudaca, profesora i javnih službenika je pod istragama ili je suspendirano i pritvoreno. "Smatram da Turska, u sadašnjem stanju, nije u poziciji da tako skoro, a niti dugoročno, postane članica EU-a", kazao je Juncker na francuskoj televiziji France 2.

Dodao je da zemlji koja u svoje zakonodavstvo uvede smrtnu kaznu nije mjesto u Europskoj uniji.

>>Erdoğan likuje – udar je Božji dar da izvedem puč u institucijama

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

BR
Branko102
14:30 25.07.2016.

Korumpirani pijanac i čelnik EK Juncker, vodi brigu o svemu osim o interesima građana EU. Treba uvesti smrtnu kaznu u EU i prvo smaknuti Junckera i Merkel kao veleizdajnike i petokolonaše koji rade kontra interesa EU.Kome uopće treba EK koja radi za korporacije.A Turcima se fućka za EU.Ionako znaju da neće nikad ući,a iskreno,njima tamo i nije mjesto.

ST
Stipan
12:54 25.07.2016.

Treba Turcima reći glasno i jasno da oni nikad neće , netrebaju i nesmiju u EU. Oni ne pripadaju zemljopisno, kulturno ni vjerski ! Sve te pregovore treba odmah prekinuti . Ako ucjenjivaju sa izbjeglicama treba postaviti EU vojsku, mornaricu i sve ih vraćati odakle i dolaze.

DU
Deleted user
13:56 25.07.2016.

Hahaha ovaj junker je smiješan. Evo Erdogan se već utronjo od straha. Zbilja predstava za naivce.