Josipoviću iz Amerike na inauguraciju dolazi zamjenik Hillary Clinton

Josipoviću iz Amerike na inauguraciju dolazi zamjenik Hillary Clinton
15.02.2010.
u 00:04
U političkim i diplomatskim krugovima u Washingtonu slanje Jacoba J. Lewa isčitavaju kao „najbolje što se trenutačno moglo dobiti“ jer je Obamina administracija zaposlena na rješavanju problema u Afganistanu i Iraku.
Pogledaj originalni članak

Na predsjedničku inauguraciju Ive Josipovića iz Washingtona službeno u Zagreb putuje Jacob J. Lew, zamjenik državne tajnice Hillary Clinton, zadužen za upravu. Ta je vijest Večernjem listu neslužbeno potvrđena u State Departmantu, gdje zbog sigurnosnih razloga o putovanjima visokih državnih službenika ne govore detalje.

Saznajemo da je ime dužnosnika koji će u ime američke administracije nazočiti na Josipovićevoj inauguraciji usaglašeno na adresama Bijele kuće i State Departmanta. Raspravljalo se i o mogućnosti da u Zagreb putuje Hillary Clinton, ali državna je tajnica najprije zbog bolesti i hospitalizacije supruga Billa Clintona jedan dan pomakla službeni put u zemlje Bliskog istoka, a onda je odlučeno da na Jospipovićevu inauguraciju putuje njen zamjenik Jacob J. Lew.

U političkim i diplomatskim krugovima u Washingtonu slanje Jacoba J. Lewa iščitavaju kao „najbolje što se trenutačno moglo dobiti“ jer je Obamina administracija zaposlena na rješavanju problema u Afganistanu i Iraku, a Hrvatska nema ni jedan problem zbog kojeg bi nazočnost visokih američkih dužnosnika na predsjedničkoj inauguraciji trebala imati snažnu poruku.

Postoje i mišljenja da je Washington trenutačno naklonjeniji premijerki Jadranki Kosor, a da se od Mesićeva nasljednika tek očekuju prvi politički potezi koji bi, zadovolje li Ameriku, mogli dovesti do službenog poziva u Bijelu kuću, koji se Mesiću nije ostvario. Na inauguraciju predsjednika Stjepana Mesića iz Washingtona je 2000. godine doputovala državna tajnica Madeleine Albright

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 43

Avatar zanusi13
zanusi13
15:10 15.02.2010.

Kakav naslov.... stao mi je dah od uzbuđenja...Kakvi šabani....

OB
-obrisani-
15:36 15.02.2010.

živio Ivo Josipović, Živio

OB
-obrisani-
08:43 15.02.2010.

.Postovani gosp.Ivo Josipovic cestitam na uvjerljivoj pobjedi.Cim sam ugledao listu predlozenih kandidata za presjednika znao sam da ste vi covjek sa DOMOVNICOM ; koji ce pobijediti.Da se vidjeti da ste obrazovan,kulturan i pametan gospodin koji bi mogao i moze prestavljati R.Hrvatsku u svijetu.Mnoge nas raduje ona recenica kada ste rekli da cete se ozbiljno souciti sa korupcijom, i ukinuti nepotrebno slanje novaca u susjednu drzavu....!!!!