Dr. Ivo Josipović u Šibeniku o kaznionici, savjetnicima i otvaranju kina

Josipović: Znamo da nam nedostaje zatvora

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Josipović: Znamo da nam nedostaje zatvora
22.01.2010.
u 14:31
Rado bih pogledao neki film znanstvene fantastike - rekao je novoizabrani predsjednik koji u Šibeniku nije bio okružen desecima tjelesnih čuvara i brojnim blindiranim vozilima kao većina dosadašnjih državnih dužnosnika.
Pogledaj originalni članak

ŠIBENIK - Za razliku od većine dosadašnjih državnih dužnosnika, primjerice bivših premijera, novoizabrani hrvatski predsjednik dr. Ivo Josipović u današnjoj šetnji Šibenikom nije bio okružen desecima pripadnika osiguranja niti ga je pratila uobičajena sigurnosna pompa s brojnim blindiranim vozilima i tome slično.

Stoga se u šetnji rivom i središtem grada susreo s brojnim građanima; umirovljenicima, skupinom učenika, uličnim čistačem i drugima te je sa svima kratko porazgovarao.

Prolaznici iz automobila u više su ga navrata pozdravili mašući mu i trubeći. Uz pratnju Miranda Mrsića, Ante Kotromanovića i Ranka Ostojića Josipović se susreo s šibenskim gradonačelnikom dr. Antom Županovićem i šibensko-kninskim županom Goranom Paukom. Šibeniku je obećao pomoć, primjerice u procesu ustupanja brojnih vojnih nekretnina na upravljanje gradu. Upitan hoće li Mrsić, Ostojić i Kotromanović biti njegovi savjetnici na Pantovčaku, odgovorio je:

- Sva tri gospodina su moji dragi prijatelji i suradnici. Oni su i saborski zastupnici, no saborski zastupnici ne mogu biti imenovani, barem dok su zastupnici, za savjetnička mjesta i ja mislim da vam je to dovoljno - kazao je Josipović.

Komentirao je i projekt gradnje nove velike kaznionice u blizini Šibenika.

- Osim opće društvene koristi, znamo da nam nedostaje zatvora. Lako je moguće, s obzirom na zaoštravanje odgovornosti, da će nam kapaciteti biti brzo punjeni - primijetio je novoizabrani predsjednik.

Zanimljivo je da će večeras nazočiti otvaranju novoga Cinestarova multipleks kina u Šibeniku, gradu u kojem proteklih deset godina nema nijednog kina zbog sramotnog nemara dosadašnjih vlasti i nejasne privatizacije.

- Nadam se da ću pogledati neki film. Pravo da kažem, nisam vidio što je na repertoaru. Vjerujte mi, nisam bio u kinu od pretkampanje, što je vrlo naporan posao u kojem nemate vremena ići u kino - kazao je.

Upitan hoće li pogledati komediju ili triler, odgovorio je "kako ne bi bila loša ni znanstvena fantastika".

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

OB
-obrisani-
14:45 22.01.2010.

nece valjda goli otok obnoviti

OB
-obrisani-
14:45 22.01.2010.

Priprema za otvaranje Golog Otoka, nostalgija...

BT
bili-tartuf
18:38 22.01.2010.

izgleda da Josipovic´misli na Goli Otok,..ipak je bija privilegiran, i jos´je pijonirski-nostalgicán..., on sa Tatom-Upravnikom, jedini koji je bija Slobodan na Golom Otoku ??...