Radni posjet

Josipović u Kongresu razgovara o Ukrajini

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
Josipović u Kongresu razgovara o Ukrajini
13.05.2014.
u 10:00
Na prijamu su pripadnici hrvatskih organizacija imali prigodu pitati Josipovića o utrci za drugi mandat i aktualnim događajima u RH.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović doputovao je u nedjelju navečer u radni posjet SAD-u, gdje će u Washingtonu boraviti do četvrtka, kad odlazi za Houston u Texasu.

Hrvatski veleposlanik u Washingtonu Joško Paro pozvao je u ponedjeljak navečer po američkom vremenu na prijam u povodu posjete Predsjednika Republike diplomatski zbor i zajednicu pa su ugledni pripadnici hrvatskih organizacija u iseljeništvu imali prigodu pitati Josipovića o kandidaturi za drugi mandat na Pantovčaku i aktualnim političkim događajima u našoj zemlji.

Danas će Josipović posjetiti Kongres, gdje će mu domaćin biti senator Christopher Murphy, predsjednik Pododbora za Europu u Odboru za vanjske poslove Senata. Očekuje se da će na dnevnom redu uz hrvatske teme biti i situacija u Ukrajini, ali i hrvatskom susjedstvu. Najavljen je i susret sa senatorom iz Aljaske Markom Begichem, koji je hrvatskog podrijetla. Na sastancima će uz Predsjednika biti i ministar obrane Ante Kotromanović. Drugi dan boravka završava radnom večerom s predstavnicima američkih vladinih institucija i think-tankova.

>>Josipović: Inom se nije upravljalo onako kako smo željeli

>>Ivo Josipović u radnom je posjetu SAD-u. S američkim partnerima razgovarat će o energetskoj politici

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

VE
verakruz
10:39 13.05.2014.

On o Ukrajini razgovara u američkom Kongresu? A neće da razgovara u Hrvatskoj o krizi u Hrvatskoj! Sramota od predsjednika!

Avatar Carrera
Carrera
10:03 13.05.2014.

rano je nešto josipović krenuo u predizbornu kampanju, očito shvaća da mu drugi mandat poprilično visi o koncu, narod ga sve manje podržava

CB
Conan Barbarin
10:16 13.05.2014.

prestrašio se josipović kolinde, a još se žena nije niti kandidrala...