Susret s građanima

Josipović: Tko pobijedi, čeka ga zaista ozbiljan posao

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Josipović: Tko pobijedi, čeka ga zaista ozbiljan posao
29.10.2011.
u 22:04
Mnogi su radili i opravdali očekivanja, a birači će reći tko je tko nije opravdao očekivanja, rekao je Josipović i dodao kako su u parlamentarnoj kampanji niski udarci očekivani.
Pogledaj originalni članak

Nakon redovitog susreta s građanima Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je odgovarao na pitanja novinara. Kazao je da je Hrvatski sabor u posljednjem mandatu donio neke važne odluke te istaknuo da je Hrvatska u tom saborskom sazivu završila svoju europsku epizodu, koja je vrlo važna.

Nakon što u ponedjeljak predsjednik raspiše izbore dva dana kasnije se očekuje kako će se obratiti javnosti i pozvati građane na glasovanje.

- U srijedu ću javnim obraćanjem pozvati građane da izađu na izbore. Tko pobijedi, čeka ga zaista ozbiljan posao. Mnogi su radili i opravdali očekivanja, a birači će reći tko je tko nije opravdao očekivanja, rekao je Josipović i dodao kako su u parlamentarnoj kampanji niski udarci očekivani.

Što se tiče dolaska MMF-a u Hrvatsku predsjednik ne vidi razlog zašto bismo a priori bilo koju mogućnost odbacili iako bi kako kaže volio bih naravno da možemo i bez toga.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

ST
stefj
22:58 29.10.2011.

Josipović više niti ne krije svoje projugoslavenske stavove, a oni ionako postaju sve više mainstream Hrvatske politike. Rat nije Domovinski, nego građanski, Hrvati su krivi za njega i treba učiniti sve za obnovu \"regije\" i rehabilitaciju Srbije, pa bilo to na štetu Hrvatske. Takvi su mu i savjetnici, takva mu je i politika, tako usmjeruje državu... A što se tiće izbora, do sada je otvoreno podržavao SDP, a sada kada je jasno da je HDZ poražen, sada glumi objektivca... Šteta, imao je potencijala da bude predsjednik svih Hrvata, no on ipak više voli Jugoslaviju, pardon, regiju.

SA
sargu123
22:58 29.10.2011.

Je, ozbiljan posao, kao prvo urediti izborne liste i obrisati mrtve iz njih. Zatim ukinuti glasanje dijaspore jer oni glasaju samo za \"zna se krasti\" ! Potom ispitati otkud lova bivšim dužnosnicima poput Jandrokovića, Milinovića, Rončevića, Čobankovića ....... za ono što su tokom četverogodišnjeg mandata investirali !?!? itd itd

JO
johnxxx
22:20 29.10.2011.

Ivu Josipovića savjetuje ideolog treće Jugoslavije Nino Đula / 20.04.2010. 21:00:45 Dr. Dejan Jović, glavni analitičar predsjednika Republike, politolog, konzultant britanske Ekonomsko-obavještajne agencije, presudno je utjecao na formiranje Josipovićeve politike prema Bosni i Hercegovini te Srbiji. Raspad Jugoslavije bio je rezultat nasilnog nacionalizma, a ne nikakva prirodna pojava. Hrvati sa Srbijom i Bosnom dijele isti jezik. Hrvatska ne smije ući u EU prije Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Ratovi u bivšoj Jugoslaviji su – građanski ratovi. Pod ove teze potpisao se u svojim intervjuima i blogovima, od 2000. godine naovamo, Dejan Jović. Primijetili bismo samo da su mu tvrdnje radikalne i provokatine. Upravo su njegovi kontinuirani i jasni politički stavovi privukli predsjednika Ivu Josipovića da četrdesetineštogodišnjeg konzultanta britanske Ekonomsko-obavještajne agencije, koji u službenoj biografiji zaobilazi i godinu rođenja i spominjanje Hrvatske – naglašava da je rođen u bivšoj Jugoslaviji – zaposli kao glavnog analitičara u svom uredu i tako mu pokloni veliko povjerenje.