vodnjan

Josipović: Još je rano izjednačiti žene i muškarce za mirovinu

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Josipović: Još je rano izjednačiti žene i muškarce za mirovinu
31.07.2010.
u 14:26
Trebalo bi razmišljati o jednom prijelaznom razdoblju u kojemu će žene moći još uvijek birati da li će ranije u mirovinu ili neće, poručio je predsjednik.
Pogledaj originalni članak

- Izmjene zakona o mirovinskom je osjetljiva tema. Mi imamo specifične društvene odnose i treba senzibiliteta za položaj žena. Još je rano u potpunosti izjednačiti žene i muškarce u mirovinskom sustavu. Trebalo bi razmišljati o jednom prijelaznom razdoblju u kojemu će žene moći još uvijek birati da li će ranije u mirovinu ili neće. Znam što je Ustavni sud odlučio. Ako se pokaže da novo uređenje nije sasvim u duhu naših potreba, postoji i nešto što se zove promjena ustava, odgovorio je novinarima Ivo Josipović za svog posjeta Vodnjanu.

Na upit nije li još SDP predlagao takve promjene, predsjednik Josipović je kazao: Meni je potpuno svejedno tko je predložio, ne zanima me stranačka pozadina na ove ili one odluke. Načelno, jest, ide se prema jednakosti ali ja apeliram na postupnosti i kada i pod kojim okolnostima možemo primijeniti te novosti.

O slučaju Ljubljanske banke predsjednik Josipović nije želio previše komentirati jer nije još saznao rezultate današnjeg sastanka Kosor i Pahora u Bohinju, ali je izjavio: Znam stajalište guvernera Rohatinskog, znam pozadinu cijelog problema, slažem se s tim da se ne bi trebalo tražiti riješenje koje ne uvažava interese štediša. Uvjeren sam da će Hrvatska i Slovenija naći kompromisno riješenje koje s jedne strane uvažava slobodu tržišta i nastupa bilo koje solidne financijske institucije u Hrvatskoj a sa druge strane i uvažiti interese da štediše budu namirene, kazao je Josipović.

Na pitanje hoće li s obzirom na pravomoćnu presudu Branimiru Glavašu oduzeti Glavašu odličja, Josipović je kratko odgovorio: Postupit će se po zakonu. 

Kratko je odgovorio i na upit zašto je boravak ženskog dijela obitelji Tadić na Brijunima bio pod velom tajnosti. “Apsolutno tajne nema. Gospođa nije medijski atraktivna osoba, kazao je hrvatski predsjednik.

Ivo Josipović je u Vodnjanu razgovarao sa članovima Turističkog vijeća istarske županije, razgledao izložbu maslinovog ulja te projekt obnove istarskih kažuna. Nakon Vodnjana otišao je na Brijune gdje je pozvan i kao gost na predstavu “ Oluja “ kazališta Ulysses.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

Avatar PotemkinVillage
PotemkinVillage
16:09 31.07.2010.

Komentari našeg precjednika su poput njegovih ovlasti, bez ikakvog značaja. Priča bez veze, poput kakve baba-Marte, tek da nešto kaže, kao da je plaćen po količini izrečenih gluposti. Inflacija riječi našeg precjednika dovela je nužno do devalvacije značaja izrečenog.

DU
Deleted user
11:05 03.08.2010.

hehehe... ovaj josipović je car... još je rano da se izjendače žene i muškarci... kaj sad to znači, da žene još nisu stigle na razinu muškaraca ili obrnuto.... ne razumijem, htio bi bit pametan, a onda napravi harakiri!

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
21:50 31.07.2010.

standup Dosta si star za razmisljati svojom glavom, HDZ te porpuno zaslijepio, ponekad si smijesan sa svojim komentarima, ali sad si glup.