gostovanje u Nu2

Josipović: Neću vratiti Ježićevu donaciju

Foto: HRT
Josipović: Neću vratiti Ježićevu donaciju
24.05.2015.
u 15:55
Bivši predsjednik Josipović smatra da je "ozbiljno prenapuhana" priča o mercedesu partnerice Tomislava Karamarka kojeg je vozio šef HDZ-a.
Pogledaj originalni članak

Bivši predsjednik Ivo Josipović kazao je da pokroviteljstvo Vlade nad Sinjskom alkom, u čijem je viteškom društvu u i za ratne zločine osuđeni Mirko Norac, "nije dobro".

- Mislim da bi Sinjska alka trebala ljude te reputacije maknuti iz svojih redova. To je pitanje vaganja interesa. Sinjska alka je veliko i važno kulturno dobro – rekao je Josipović u emisiji Nedjeljom u dva.

Bivši predsjednik je govorio o aktualnim temama, poput pisma kojeg je šef Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko uputio premijeru Zoranu Milanoviću:

- Nije dobro kako je prijedlog za satankom odbijen – rekao je Josipović dodavši da u takvoj situaciji vjerojatno i sam slično postupio, ali se ne bi poslužio riječnikom kakavim se poslužio Milanović.

- Ja bih kao premijer imao periodične sastanke s oporbom. Društvo u kojem nema dijaloga nije demokratsko - kazao je.

Osvrnuo se Ivo Josipović i na prosvjed branitelja u Savskoj rekavši da je on politički manipuliran od strane jedne političke stranke.

Što se pak tiče stranke koju će uskoro osnovati, Josipović kaže da će u njezinu predsjedništvu biti i ljudi koji nikada prije nisu bili u politici, "čak ni u Mjesnoj zajednici". Koalirati bi mogao sa svima koji su voljni prihvatiti se reformi koje njegova stranka predlaže, pa tako ne isključuje mogućnost da to bude i Radnička fronta.

Osnivanje stranke do sada nije puno stajalo jer je manje-više sve odrađeno bilo na volonterskoj osnovi:

- Tražit ćemo sponzore, računam na one koji su mi pomagali u predsjedničkoj kampanji.

Jedan od onih koji su mu pomogli u predsjedničkoj kampanji bio je i Robert Ježić. Njegovu donaciju ne namjerava vratiti jer u vrijeme kada je ona primljena. nije bilo ničeg ni problematičnog ni nemoralnog.

-Ti su novci potrošeni, ja sam jedini koji je rekao da, ako se dokaže da je riječ o novcima koji su posljedica kaznenog djela, da ću vratiti novce. No, presuda Ježiću se odnosi se na drugu firmu.

Bivši predsjednik Josipović smatra da je "ozbiljno prenapuhana" priča o mercedesu partnerice Tomislava Karamarka kojeg je vozio šef HDZ-a.

Komentirao je Josipović i aferu u kojoj se našao ministar pravosuđa Orsat Miljenić. Za njega kaže da je bio neporezan i da je pomoć u pronalasku posla kćeri lokalnog SDP-ovca ponudio samo zato "da ga se otrese".

>>Ivo Josipović: U stranci će biti i bivših HDZ-ovaca

>>Milanović uzvratio Karamarku: Neka s novim autom dođe i na posao u Sabor

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 98

BA
bakulušić
14:52 24.05.2015.

Josipović bi, kao premijer, jučer bio u Kumrovcu i sa Mesićem se kleo da će svim sredstvima očuvati tekovine zločinačke organizacije koja je ubijala bez suda i suđenja.

SH
srce_hrvatsko
14:57 24.05.2015.

'Lepom Yuvi' opet 'ispadaju bomboni iz ustiju'..ali kao što je netko rekao: 'prepoznat ćete ih po njihovim plodovima..zar se sa trnja bere grožđe?'.. A iza njega ostaje samo 'crveni trag' i pohlepa za novcem..sve ostalo su muljaže i dodvoravanja eventualnim koalicijskim partnerima i biračima.. Čim je rekao da su branitelji ispolitizitani,vidi se čiji je..a šlag na torti bila je izjava da nema dvojbe da su partizani jedina prava hrvatska vojska.. strava i užas..

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
15:01 24.05.2015.

ja vjerujem da je ovom i stric, a i otac promjenio četničku košulju u "antifašističku"...uz 2 svjedoka i promijenio prezime u nalik hrvatskom prezimenu