Josipović u Libiji

Josipović: I Hrvatsku zanima Afrika

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Josipović: I Hrvatsku zanima Afrika
29.11.2010.
u 19:43
Josipović se susreo i s nizom europskih i afričkih državnika koji sudjeluju na summitu
Pogledaj originalni članak

Hrvatska posve dijeli interes Europske unije za afrički kontinent koji je u fazi ubrzanog razvitka te je postao izuzetno zanimljiv na gospodarskom polju – izjavio je predsjednik Josipović danas uoči početka summita EU-Afrika, koji se održava u glavnome libijskom gradu Tripoliju.

Na tom skupu Hrvatska sudjeluje kao promatrač jer je u završnoj fazi pristupnih pregovora s Europskom unijom, a prije Josipovićeva odlaska u Uredu predsjednika najavili su i mogućnost bilateralnog susreta s libijskim predsjednikom Gadafijem iako jučer još nije bilo sigurne potvrde hoće li ga i biti.

Za sada je sve na neformalnu susretu tijekom Gadafijeva upoznavanja sa sudionicima summita. Josipović se susreo i s nizom europskih i afričkih državnika koji sudjeluju na summitu, a sastat će se i s predstavnicima hrvatskih tvrtki koje rade u Libiji.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DH
dalibor.hren
20:28 29.11.2010.

Kompletnu vladu i Sabor opizdit kroz Saharu - pješice

OB
-obrisani-
22:07 29.11.2010.

Majko mila na sto smo spali ! I Afrika nas prelazi u svemu. Hahaha!!!!!!

PG
praseca gripa
21:22 29.11.2010.

Da,i Hrvatsku zanima Afrika. Mila Majko kud smo se rastegli! Naravno da nas zanima svaki kutak kugle zemaljske,ali prvenstveno bi nas trebalo zanimat ovo nase okruzje,nasa drzava prije svega. Hic Rhodos,hic salta,gospodine Josipovic.