Završnica nagodbe

Još preostaje riješiti prijenos koncesija na novi Agrokor

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Još preostaje riješiti prijenos koncesija na novi Agrokor
18.05.2018.
u 13:38
Tvrtke (najčešće PIK-ovi) u sastavu Agrokora imaju koncesije na poljoprivredno zemljište i na do 50 godina.
Pogledaj originalni članak

Uza sve probleme koji su u finišu nagodbe pred izvanrednom upravom, pojavio se i problem vezan za prijenos koncesijskih ugovora.

Naime, model namirenja predviđa gašenje dijela tvrtki i osnivanje zrcalnih društava, a Zakonom o poljoprivrednom zemljištu propisano je da se bez suglasnosti Agencije za poljoprivredno zemljište ne mogu prenijeti prava i obveze zakupnika do isteka roka na koji je ugovor sklopljen, na osobu koja je u stečajnom postupku kupila ili preustrojem stekla cjelokupnu imovinu zakupnika namijenjenu poljoprivrednoj proizvodnji. To je, doznajemo, problem koji se rješava tako da ne bi trebalo doći do gubitka koncesija.

Treba se uskladiti i s poreznim pravilima, ali usklađivanje je u tijeku. Tvrtke (najčešće PIK-ovi) u sastavu Agrokora imaju koncesije i na do 50 godina.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AD
adrad
15:16 18.05.2018.

A novci ukradeni od malih dioničara su već odavno podjeljeni.

MA
Machak
15:33 18.05.2018.

I onda prodaju bozu o tome kako to nas ne će koštati ni kune....a što je sa dioničarima društava koja se gase???? To nije pljačka???