PANDEMIJA

Još jedna evakuacija iz Maroka: MVP omogućilo Hrvatima povratak kući

Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/PIXSELL
Još jedna evakuacija iz Maroka: MVP omogućilo Hrvatima povratak kući
19.03.2020.
u 13:08
Što se tiče putovanja unutar EU, MVEP pomaže i koordinira kretanja hrvatskih državljana i njihov povratak u Hrvatsku.
Pogledaj originalni članak

Iz Maroka je evakuirano još sedmero hrvatskih državljana.

Njih četvero u Hrvatsku dolazi preko Bruxellesa, a troje preko Mađarske. Kako je Mađarska uvela potpunu zabranu putovanja i prelazaka granice, dva ministra vanjskih poslova, hrvatski Gordan Grlić Radman i mađarski Peter Szijjárto, dogovorili su da će hrvatske državljane u zračnoj luci dočekati veleposlanik te ih prevesti do granice s Hrvatskom, gdje će ih dočekati i preuzeti članovi obitelji ili prijatelji te preuzeti, kažu iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Što se tiče putovanja unutar EU, MVEP pomaže i koordinira kretanja hrvatskih državljana i njihov povratak u Hrvatsku, ali za sada, na sreću, nema većih problema. U Irskoj, gdje živi veliki broj Hrvatska, u veleposlanstvu RH primjećuju sve veći broj ljudi koji napuštaju tu državu, no posebnih zahtjeva osim za putne dokumente ili isprave nema.

Irsku je i dalje moguće napustiti zračnim putem jer je zračna luka Dublin otvorena i zrakoplovi prema većini glavnih gradova u Europi lete, iako ne izravno prema Hrvatskoj, a moguće je Irsku napustiti i trajektom preko Velike Britanije.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.