Zbunio se

John Kerry 'izmislio' novu državu – Kirzihstan!

Foto: Press Association/PIXSELL
John Kerry 'izmislio' novu državu – Kirzihstan!
25.02.2013.
u 13:00
Kerryju je malo "pobjegao jezik" kada je prošlog tjedna hvalio američke diplomate za rad na osiguravanju "demokratskih institucija" u državi središnje Azije, koja zapravo pod tim imenom ne postoji
Pogledaj originalni članak

John Kerry napravio je svoj prvi veći gaf na mjestu američkog državnog tajnika "izmislivši" novu državu "Kirzihstan", piše Telegraph.

Kerryju je malo "pobjegao jezik" kada je prošlog tjedna hvalio američke diplomate za rad na osiguravanju "demokratskih institucija" u državi središnje Azije, koja zapravo pod tim imenom ne postoji.

Novi šef američkih diplomata govorio je o Kirgistanu, siromašnoj državi sa 5,5 milijuna stanovnika, ali mu je u tom trenutku vjerojatno na pamet pao i Kazahstan, bogati sjeverni susjed Kirgistana. Tako je nastala nepostojeća država – "Kirzihstan".

State Department u transkriptu govora "izbrisao" je pogrešku iz Kerryjeva govora u srijedu navečer, koji je održao prije svog prvog puta u inozemstvo kao američki državni tajnik.

>>Obama Johna Kerryja imenovao američkim državnim tajnikom

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NE
Nepokolebljiv
23:36 25.02.2013.

info_punkt @ Bez gledanja na kartu ili internet da li znate gdje je Idaho ili Montana? Zajadno su skoro velike kao najveca drzava Europe Francuska. Molim sve koji znaju gdje su ove dvije drzave da mi dadu minus a ostali plus pa cemo na brzinu dobiti uvid kako smo brzi kritizirati kada nismo pred ogledalom.

IP
info_punkt
19:15 25.02.2013.

šta je tu čudno... Kerry, poput svakog Amerikanca zna da postoje 4 države: USA, Rusija, Velika Britanija i Europa... ovi školovaniji su čuli i za Pariz, glavni grad Europe...

NE
Nepokolebljiv
23:26 25.02.2013.

Karry je unikat s jedinstvenim osjecajem za domoljublje, cast i postenje. Kada je bio aktivni oficir americke mornarice, za vrijeme Vjetnamskog rata, na svoju ruku je isao u Pariz pokusati se sastati i poceti neke "pregovore" s Sjevernim Vjetnamom. Izmislio je price koje je servirao u tadasnjem domu predstavnika i lagao je o bacanju "svojih" vojnih medalja a zapravo je svoje zadrzao a bacao je tude koje je pobrao od naivnih. Bio je osuden na vojnom sudu ali ga je spasio Predsjednik Carter dajuci mu Predsjednicki Oprost. To je jedinstveni instrument koji doslovno znaci ne da je nesto oprosteno nego se mora tretirati kao da se nikada nije dogodilo. Kerry nije dao u javnost SVE ptranice svog dosjea nego samo one u kojima se ne spominje ratni sud i oprost a dok god on cuva tu tajnu nitko nesmije nista pisnuti.