AFERA AGROKOR

Sučelili se Jelkovac i Maras: 'Ramljak i Dalić imaju saznanja o tome što se radilo'

Foto: Screenshot
Sučelili se Jelkovac i Maras: 'Ramljak i Dalić imaju saznanja o tome što se radilo'
06.11.2017.
u 10:01
Marija Jelkovac ponovila je kako će svi doći pred povjerenstvo, ali kad za to dođe vrijeme, budući da je dogovoreno da se svjedoci pozivaju kronološkim redom
Pogledaj originalni članak

O radu istražnog povjerenstva za Agrokor, u Studiju 4 HRT-a govorili su članovi povjerenstva Marija Jelkovac (HDZ) i Gordan Maras (SDP). 

Maras je istaknuo kako povjerenstvo, voljom većine, neće ispitati one koji najviše znaju – Martinu Dalić, Antu Ramljaka i Zdravka Marića.

– Ljudi koji su već u mirovini neće mnogo rasvijetliti postojeće okolnosti. Možemo doznati o političkom kontekstu i stvaranju Agrokora. Mesić je rekao da nikad Agrokora ne bi bilo da nije bilo političke volje HDZ-a i da se nijedna veća privatizacija nije mogla obaviti bez znanja Ureda predsjednika te Ivića Pašalića i Borislava Škegre te Josipa Petrovića koji je u HDZ-u već 20 godina i koji je Todoriću donio privatizaciju Unikonzuma – kazao je Maras.

Marija Jelkovac ponovila je kako će svi doći pred povjerenstvo, ali kad za to dođe vrijeme budući da je dogovoreno da se svjedoci pozivaju kronološkim redom. 

Napomenula je kako Ramljak i Dalić imaju saznanja o tome što se radilo te da su rješavali posljedice. 

Maras je odgovorio kako je prava istina da HDZ čeka da se povjerenstvo ugasi i čeka pravomoćnost optužnice protiv Todorića.

Podsjetio je da je Martina Dalić bila ministrica financija nakon Ivana Šukera, a prije Slavka Linića, a oni su pozvani pred povjerenstvo. Jelkovac je kazala kako povjerenstvo nije dobilo svu dokumentaciju i da je  Maras malo nestrpljiv. 

– Nije pozvana ni premijerka Jadranka Kosor, nisu pozvani ni svi ministri financija – dodala je.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 89

FA
fake
10:32 06.11.2017.

Maras, dno dna.

Avatar southman
southman
10:58 06.11.2017.

Hoće li Maras biti pozvan kao svjedok na Povjerenstvo ?

B2
bokida 2
10:22 06.11.2017.

Bio je ministar. Gdje su njegova saznanja. Očito je on bio u nekoj drugoj vladi.