goran štrok:

'Jeftinije bi bilo platiti mito, ali ne žalim što sam prijavio korupciju'

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
'Jeftinije bi bilo platiti mito, ali ne žalim što sam prijavio korupciju'
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Jurica Galoić/PIXSELL/ilustracija
Autor
Ivanka Toma
22.07.2012.
u 15:46
Štrok je progovorio o odnosu s Ivom Sanaderom, njegovom napadu na Slavka Linića i SDP, odnosu sa sadašnjim ministrom financija...
Pogledaj originalni članak

Ulazak u projekt Potro Baroš i Delta u Rijeci, te investiranje u turistički projekt u Kuparima i dalje su glavni pravci poslovnih interesa Gorana Štroka, biznismena koji je nakon financijskog kraha prodao sve svoje hotele (cijelu firmu Jadranski luksuzni hoteli), ali i hotele u Velikoj Britaniji, te potpuno izašao iz hoteljerstva. Gostujući u zadnjoj emisiji HTV-a Nedjeljom u dva prije ljetne stanke, Štrok je voditelju Aleksandru Stankoviću rekao kako, unatoč tome što ima 65 godina, još uvijek ima energije, volje, ali i puno znanja koja želi pretočiti u razvoj hrvatskog turizma.

Puno je govora bilo o Dubrovniku. Štrok tvrdi da se griješi s konceptom razvoja masovnog turizma, te da je nedopustivo rekalmirati Dubrovnik kroz privatni smještaj. Smatra da treba razviti elitni turizam i organičiti ulazak cruisera. Također naglašava kako je nužno produljiti turističku sezonu i to na minimalno sedam mjeseci, a realno je devet.

Štrok se osvrnuo i na svoja iskustva u Dubroniku, posebno na reketarenje kojem je bio izložen i prijavi za korupciju. Kaže da ni nakon svega ne žali što je prijavio korupciju, iako se pokazalo da bi mu bilo daleko isplativije platiti 200.000 eura mita, no kaže da je nevjerojatno što taj slučaj još nije dobio sudski epilog. Upravo je to, kaže Štrok, vrlo loša poruka svim potencijalim investitorima jer govori da u Hrvatskoj nema pravne sigurnosti, a to je osnovna prepreka za ulaganja.

Ispričao je i kako je prije šest godina s tadašnjim premijerom Ivom Sanaderom razgovarao o hotelu Excelsior. Štrok navodi da je Sanader nastupio prema njemu vrlo ljubazno i srdačno kao da su stari prijatelji, iako se zapravo nisu poznavali, te da mu je tada priopćio kako nema ništa protiv njega, nego da su cilj njegova napada isključivo Slavko Linić i SDP, te da zna kako je s Excelsiorom sve čisto. Štrok je opovrgnuo i da mu je Slavko Linić zbog prijateljstva pomagao pri ulasku u hotelski biznis u Hrvatskoj, kao i da bi zbog toga mogao biti protežiran u natjecanju za projekt Porto Baroš i Delta u Rijeci.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 118

DU
Deleted user
17:57 22.07.2012.

Porno glumica jadikuje da je žrtva niza silovanja!

OB
-obrisani-
16:11 22.07.2012.

Štrok je opovrgnuo i da mu je Slavko Linić zbog prijateljstva pomagao pri ulasku u hotelski biznis u Hrvatskoj, kao i da bi zbog toga mogao biti protežiran u natjecanju za projekt Porto Baroš i Delta u Rijeci. Ma kaj bi. Niti misliti. To da je Mika Špiljak živ, bila bi to druga pesma! Do duše, niti Linić ni riječka UDBA nisu za odbaciti.

Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
22:54 22.07.2012.

Mi smo postali društvo bez smisla i kičme....gotovo apsurda,kad dozvoljavamo današnjim fašistima...koji su se dičili sa zvijezdom petokrakom pod okriljem JNA da nam objašnjavaju što je ...antifašizam.