Prekidaju štrajk

Neke škole počinju s nastavom: Roditelji su nam doveli djecu i kratko poručili 'evo vam ih'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Prosvjed prosvjetara u Zagrebu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Prosvjed prosvjetara u Zagrebu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Prosvjed prosvjetara u Zagrebu
28.11.2019.
u 15:00
Sinjska škola inače je djelomično štrajkala, a uz matičnu u Sinju, ima i tri područne, dakle one od 1. do 4. razreda.
Pogledaj originalni članak

OŠ Marka Marulića Sinj na svojim je službenim stranicama objavila da u petak počinje nastava. Isto je objavila i Tehnička škola u Slavonskom Brodu.

"Poštovani, početak redovite nastave za sve učenike u OŠ Marko Marulić, Sinj, je sutra u petak 29. studenog 2019.g.

Smjena B u 08:00 sati
Smjena A u 14:00 sati

Raspored je redovit kako je i predviđen za svaki petak.
S poštovanjem!

v.d. ravnatelja:

Marko Križanac dipl.iur., dipl.bibli", stoji u objavi na stranicama škole

- Istina je, mislim čak da smo i prvi u cijeloj zemlji. Učitelji koji su u štrajku održali su sastanak a mene su obavijestili danas oko 11 sati, da se prekida štrajk  i da se od sutra vraćaju svim redovnim aktivnostima u školi - kazao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Marko Križanac, v.d. ravnatelja.

Sinjska škola inače je djelomično štrajkala, a uz matičnu u Sinju, ima i tri područne, dakle one od 1. do 4. razreda.

- Roditelji su nam u školu doveli devetoro djece, ostavili ih, okrenuli se i kratko nam poručili 'evo vam ih'. Na kraju smo sa djecom otišli u knjižnicu. pretpostavljam da su se roditelji oko toga prije i dogovorili. Moguće da je i ta situacija utjecala na sve ostalo što se jučer i danas u Sinju događalo - ispričao je Križanac.

Obavještavamo sve učenike i roditelje da će sutra, 29. studenoga 2019. godine, odvijati redovita nastava, prema rasporedu za petak, objavila je Marica Barać, ravnateljica Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića.

Video: Veliki prosvjed prosvjetara u Zagrebu

I ravnateljica Tehničke škole u Slavonskom Brodu, Vikica Lukić, obavijestila je kako od sutra kreće redovito održavanje nastave.

- U nadi da ćete svi vidjeti ovaj poziv i odazvati se redovitim školskim obvezama, unaprijed vam se zahvaljujemo na dosadašnjem razumijevanju. Dodatna posebna obavijest za naše maturante: sutra, 29. studenoga, u 12.20h u amfitetaru, održati će se sastanak u svezi prijave ispita za Državnu maturu. Još jednom, hvala svim učenicima i njihovim roditeljima koji su imali razumijevanja za ovu situaciju - poručila je ravnateljica Lukić na Facebook stranici škole.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 168

JM
ja-ma
15:14 28.11.2019.

Bravo Sinjani!

RA
Rafael55
15:20 28.11.2019.

Tako i treba.

GI
giannimichelis
15:34 28.11.2019.

Ovima u SInju odmah dignuti koeficijent na račun parazita koji ostaju u štrajku.